«Κλασική Κυριακή στη Νέα Σμύρνη»

«Κλασική Κυριακή στη Νέα Σμύρνη»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξίσου σημαντικά με όσα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό μια Νεοσμυρνιώτισσα για το κυριακάτικο πανηγύρι της βίας στην κεντρική πλατεία του δήμου της είναι αυτά που υποδήλωνε η απόφασή της να μιλήσει με την πλάτη στην κάμερα: φόβο και τραυματισμένη εμπιστοσύνη στην πολιτεία. Η αστυνομική απειλή, άλλωστε, ήταν ωμή: «Αν δημοσιεύσεις το βίντεο του κινητού σου θα σε συλλάβουμε».

Θα ξέρει, βέβαια, η απειληθείσα πως οι υπηρεσίες μπορούν να την ταυτίσουν εύκολα. Το πιστοποίησε η ταχύτητα με την οποία εφοδίασαν κυβερνητικά στελέχη και αντικειμενικούς δημοσιογράφους (ποιοι είναι οι φανατικότερα στρατευμένοι το κρίνει το κοινό) με στοιχεία από το πολιτικό μητρώο τού βάναυσα ξυλοκοπηθέντος νεαρού: «Είναι ποίσος και δείξος, άριστα ποιήσαμε λοιπόν χτυπώντας τον με πτυσσόμενο κλομπ για να του δείξουμε τον σωστό δρόμο». Το ατσαλένιο ρόπαλο δεν ανήκει στον επίσημο οπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. Πουλιέται στο εμπόριο. Οι φιλότιμοι χρήστες του το απέκτησαν ιδίοις εξόδοις, για να αντιμετωπίζουν σωφρονιστικότερα παραβατικούς τύπους σαν αυτούς που μαζεύονται κάθε «κλασικό μεσημέρι Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης», χρησιμοποιώντας σαν κάλυψη πιτσιρίκια και καροτσάκια νηπίων. Ποια ΕΔΕ λοιπόν; Εύγε απαιτείται.

Άποψη: Να αποφασίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε

Γιατί φοβάται η Νεοσμυρνιώτισσα, παρά τα βίντεο που μαρτυρούν την ένστολη βαρβαρότητα, την «άσκοπη βία» όπως την αποκάλεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης; Ισως γνωρίζει το συνεχιζόμενο δράμα της οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ: Δεν φτάνει η βίαιη εισβολή στο σπίτι τους, δεν φτάνει η αλαζονική αδιαφορία για όσα κατέθεσαν ως υβρισθέντες και δαρέντες, για όσα υπεύθυνα δήλωσαν οι γείτονες-αυτόπτες μάρτυρες και για όσα κατέγραψαν οι κάμερες, επικρίνονται επιπλέον από την Εισαγγελέα Εφετών. Γιατί; «Δημιούργησαν αδικαιολόγητο κλίμα έντασης» και με την «έντονη αντίστασή» τους εκβίασαν τους αστυνομικούς να ασκήσουν βία…

Δύσκολο είναι να χρεωθεί η Νεοσμυρνιώτισσα «έντονη αντίσταση»; Οχι. Τον νεαρό που αντιστεκόταν στο πτυσσόμενο κλομπ απλώς φωνάζοντας «πονάω» τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί με τις συνήθεις προκάτ κατηγορίες: αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση κτλ. Το θέμα θα το εξέταζε η Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Νίκος Αλιβιζάτος, «έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει», αφού, «μετά την υπόθεση Ινδαρέ δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της». «Στήνουμε θέατρα και τα χαλνούμε», δεν λέει ο Σεφέρης;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή