Το καλοκαίρι του 2021 στην ασφαλή Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2021 στην ασφαλή Ελλάδα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς πλησιάζει ο Απρίλιος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχεδιασμοί για την τουριστική περίοδο, από την οποία η δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία προσδοκά μια σημαντική ανάσα, η κυβέρνηση σωστά εκπέμπει κάποια αισιοδοξία. Μπορεί να ακούγεται υπερβολική, μπορεί να μη δικαιολογείται απόλυτα από τα στοιχεία, αλλά είναι η σωστή και αναγκαία τακτική.

Η εικόνα της καλής διαχείρισης της κρίσης την περασμένη άνοιξη, αλλά και η σχετικά θετική αποτίμηση της θερινής περιόδου που ακολούθησε, παραμένουν ζωντανές στη συνείδηση πολλών ξένων. Σε αυτή την αισιόδοξη αίσθηση πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, παρά την αρνητική εξέλιξη που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Η προβολή του θετικού αφηγήματος πρέπει να κυριαρχήσει προς τα έξω, ακόμη και αν –εν μέρει ορθά– στο εσωτερικό η κυβέρνηση εγκαλείται για αστοχίες και λάθη.

Επίσης, οι εμβολιασμοί προχωρούν, έστω και αν όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε. Η κριτική να περιορισθεί εντός των τειχών. Είναι φυσικό να γίνονται λάθη, και έχουν γίνει αρκετά. Ας τα συζητήσουν τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς. Και όσο έντονα θέλουν.

Αυτή η εσωτερική αντιπαράθεση, όμως, δεν πρέπει να επηρεάσει τον εθνικό στόχο μιας καλής τουριστικής περιόδου η οποία, προφανώς, δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία, τα πλοία και τα αεροπλάνα, αλλά και την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Στο μήνυμα προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και γενικά το τουριστικό κοινό στο εξωτερικό, πρέπει να επισημαίνεται ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο εξαιρετικός καιρός παραμένει ισχυρός σύμμαχος, και πως το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα δείχνει ότι θα είναι για όλους πολύ καλύτερο.

Ηδη, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον Γερμανών για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, ενώ οι Βρετανοί έχουν πάντα στο «στόχαστρο» την Κέρκυρα, αλλά και τη Ζάκυνθο. Και φυσικά, δεν είναι μόνον αυτές οι αγορές που στοχεύουμε για να διασφαλίσουμε μια σχετικά καλή τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας φέτος.

Το μεγάλο στοίχημα, και είναι μεγάλο λόγω της προφανούς σημασίας που έχει για την ελληνική οικονομία ο τουρισμός, είναι να επικοινωνήσουμε στο εξωτερικό την αίσθηση ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ασφαλές. Στο πλαίσιο αυτό δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Ακόμη και όσοι στο εσωτερικό επικρίνουν μέτρα, αποφάσεις και δράσεις, οφείλουν να διαμηνύουν προς τα έξω ότι, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαΐου, η Ελλάδα, με σύμμαχο τον καιρό, θα είναι όλο και πιο ασφαλής.

Το συνολικό μήνυμα ενισχύεται και καθίσταται πιο πειστικό όταν ενημερώνουμε ότι πολλά μικρά νησιά μας, όπως οι Φούρνοι, η Χάλκη, η Σύμη, η Ερεικούσσα και δεκάδες άλλα, είναι COVID-free, καθώς σε αυτά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι αναγκαίοι εμβολιασμοί και, έτσι, αποτελούν όχι μόνον έναν πανέμορφο, αλλά και έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό για χιλιάδες ξένους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η περίπτωση του Καστελλόριζου, που έγινε το πρώτο νησί όπου το σύνολο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και το οποίο για περισσότερους του ενός λόγους, πρέπει να προβληθεί ως ένα από τα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθούν φέτος οι ξένοι τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή