80 χρoνια πριν… 1-4-1941

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ;»: Το ιταλικόν ανακοινωθέν ομολογεί ήδη τα 5 εκ των 7 απολεσθέντων πλοίων του στόλου της Ιταλίας κατά την τελευταίαν σύγκρουσιν της Μεσογείου. Προσθέτει δε ότι πολλοί εκ των ανδρών των πληρωμάτων εσώθησαν. Δεν λέγει, όμως, πώς εσώθησαν. Εάν το έλεγε, θα έπρεπε να ομολογήση ότι εσώθησαν από Ελληνας και Αγγλους και με τον κίνδυνον του συνεχούς από αέρος βομβαρδισμού των πλοίων μας εκ μέρους των κακούργων αεροπόρων της φασιστικής συμμορίας. Αλλά μία τοιαύτη ομολογία μόνον από άνδρας ημπορεί να προέλθη και οι Ιταλοί δεν είναι.
 
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Εύγε εις την Μυτιλήνην: Ο Δήμαρχός της θέτει εις την διάθεσιν του κ. Πρωθυπουργού ποσόν 2.750.000 δραχμών –δευτέραν εισφοράν– διά αγοράν αεροπλάνου τύπου «Σπιτφάιρ». Το παράδειγμα είναι άξιον μιμήσεως.
 
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ: Ο κ. Ηντεν και ο στρατηγός σερ Τζων Ντηλ, αρχηγός του Αυτοκρατορικού Γενικού Επιτελείου, αφίχθησαν εις Αθήνας, ένθα επανέλαβον τας συνομιλίας αυτών μετά της Ελληνικής Κυβερνήσεως, επί τω σκοπώ της παρεμποδίσεως της επεκτάσεως του πολέμου εις την Βαλκανικήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή