Προστασία και αυθαιρεσία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης ουδέποτε απασχόλησε τις στήλες αυτής της εφημερίδας. Λογικό, διότι τα τηλεοπτικά σόου που έκανε είναι χαμηλότερου επιπέδου από το κιτς της ελληνικής τηλεόρασης, η καταδίκη του για απάτη (με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή) δεν έχει ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, η δε εμπλοκή του ως μάνατζερ ενός μοντέλου που γυρίζει πορνογραφικές ταινίες αφορά τα «μεσημεριανάδικα» της TV και όχι μια εφημερίδα.

Τον τελευταίο καιρό όμως ο νυν εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας μπήκε στις παρυφές της πολιτικής επικαιρότητας διότι όπως διαβάσαμε στην «Αυγή» (24.3.2021) «απολαμβάνει την ιδιαίτερη προσοχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ώστε να διαθέσει 14 αστυνομικούς και 9 περιπολικά για τη φύλαξή του. Την αποκάλυψη για τη διάθεση των αστυνομικών έκανε με ανάρτησή του στο Facebook o αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης δημοσιεύοντας μάλιστα σχετικά έγγραφα. Η διάθεση των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται από διάφορα αστυνομικά τμήματα της Ανατολικής Αττικής για την φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή σε 24ωρη βάση».

Διαβάστε επίσης:
Κυβερνητική παρέμβαση για τις δυνάμεις που διατίθενται στη φύλαξη προσώπων

Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση, αλλά δεν θα την κρίνουμε με τόση ελαφρότητα, όπως κάνουν οι διαδικτυακές ορδές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε πολίτης πρέπει να προστατεύεται, ανεξαρτήτως της δουλειάς που κάνει και ίσως στον χώρο του φθηνού θεάματος οι απειλές να είναι περισσότερες απ’ ό,τι αλλού. Ο κ. Παύλος Πολάκης (ο οποίος φυσικά ενεπλάκη με το γνωστό του ύφος στη διαμάχη γράφοντας στο Facebook) δήλωσε ότι έχει μικρότερη αστυνομική προστασία. Ισως να χρειάζεται ενισχυμένη. Δεν εννοούμε ότι είναι κάτι σαν τον κ. Φουρθιώτη, αλλά ο «αψύς» τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει στα κοινά δημιουργεί έχθρες κι εκεί έξω βρίσκονται διάφοροι παλαβοί που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ του λόγου που ενοχλεί –έστω κι αν αυτός είναι χυδαίος– και πραγματικής βίας.

Οι αποφάσεις περί προστασίας προσώπων, όπως ορθώς επισημαίνει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, «είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία» στην οποία εμφιλοχωρεί η πιθανότητα λάθους ή ακόμη και αυθαιρεσίας. Οι αφορισμοί, όπως όλα τα στοιχεία λαϊκισμού, δεν βοηθούν ούτε καν τον έλεγχο αυτών των αποφάσεων.

Η πραγματική αυθαιρεσία όμως ήρθε στη συνέχεια. Επειτα από μήνυση(;) του κ. Φουρθιώτη συνελήφθη φωτορεπόρτερ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων επειδή φωτογράφισε την αστυνομική φρούρησή του! Στην υπόθεση δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί, αλλά προφανώς κάποιος νόμος θα υπάρχει (μήπως η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του «σταρ» σε δημόσιο χώρο;) για να αιτιολογηθεί η σύλληψη. Σε αυτόν τον αχταρμά της νομότυπης λογοκρισίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλά, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή