Δάσκαλοι με ανησυχίες ταξιτζή

Δάσκαλοι με ανησυχίες ταξιτζή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστήμονες άνθρωποι είναι. Τους τρώει το σαράκι της γνώσης. Δεν είναι σαν και μας τους υπνοβάτες που δίνουμε το μπράτσο να μας το τρυπήσουν και ό,τι θέλει ας γίνει. Αναφέρομαι στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που απαιτεί να μάθει ποιο από όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των μελών της. Αυτό το «εναντίον» δεν το λένε εκείνοι. Το λέω εγώ για να αποδώσω το μαχητικό ύφος της ανακοίνωσης. Εδώ κινητό πας να αγοράσεις και θέλεις να ξέρεις ποια εταιρεία το κατασκεύασε. Υποθέτω, δε, ότι για να θέλουν να ξέρουν, θα έχουν μελετήσει στα εργαστήριά τους τον τρόπο παρασκευής των εμβολίων και θα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Δεν μου περνάει από το μυαλό ότι το κάνουν για να δημιουργήσουν προσκόμματα στον εμβολιασμό των μελών τους. Ή για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι. Συνδικαλιστές είναι και από ό,τι μαθαίνω διάκεινται φιλικά προς τη σημερινή κυβέρνηση. Και συμπαρίστανται στους υγειονομικούς που «δίνουν καθημερινά με αυταπάρνηση τον αγώνα για ενίσχυση του Δημοσίου». Ασχετο, αλλά το ψάρεψα στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ. Ψήφισμα για να συμπαρασταθούν σε κάποιον που απολύθηκε από τον Αγιο Σάββα. Τι σχέση έχουν οι δάσκαλοι με τους υγειονομικούς; Για το Δ.Σ. της ομοσπονδίας τους και οι μεν και οι δε αγωνίζονται για την ενίσχυση του Δημοσίου. Για να ξέρετε για ποιον λόγο το πιτσιρίκι σας πάει στο Δημοτικό. Για να το αναλάβουν άνθρωποι που αγωνίζονται για το Δημόσιο. Οπως και όσοι έχουν την ατυχία να νοσηλευθούν. Βοηθούν και αυτοί την ενίσχυση του Δημοσίου.
 
Χθες ανησύχησα όταν άκουσα ότι μόνο το 30% των δασκάλων δήλωσε ότι επιθυμεί να εμβολιασθεί. Η κ. Μακρή μού διευκρίνισε ότι η αρχική προθεσμία ήταν περιορισμένη και δόθηκε παράταση έως σήμερα. Εως χθες, υπολογιζόταν ότι πάνω από το 50% των δασκάλων έχει δηλώσει συμμετοχή. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι έχουν ήδη εμβολιασθεί διότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δεν ζητούν να μάθουν με ποιο εμβόλιο θα εμβολιασθούν. Προφανώς, όλοι αυτοί δεν έχουν τις ίδιες επιστημονικές ανησυχίες με τους συνδικαλιστές τους. Θα μου πείτε, γι’ αυτό και δεν συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας τους. Και προφανώς θεωρώ ότι ο δάσκαλος που θα μπει στην τάξη θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένος, όπως ο υγειονομικός.
 
Ποτέ δεν ρώτησα ποια εταιρεία και με ποιον τρόπο παράγει το εμβόλιο της γρίπης που κάνω κάθε χρόνο. Γιατί να μάθω για τον κορωνοϊό; Η υπερπληροφόρηση, θα μου πείτε, έχει φέρει στον αφρό την ημιμάθεια και την αμάθεια. Διάβασαν, άκουσαν, τους είπαν ότι… Και όταν σου το λέει ο ταξιτζής, λες ας πάει στην ευχή. Οταν όμως σου το λένε οι «εκπρόσωποι» των δασκάλων, αρχίζεις και αναρωτιέσαι. Συνδικαλιστές είναι, θα μου πείτε. Τους χρειάζονται αγώνες. Και αν δεν υπάρχουν πρέπει να τους εφεύρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή