Τρεις και η Σία στην Πάτρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχθές, ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποίησε τα τοπικά στελέχη του στην Πάτρα για να αποδοκιμάσουν τον Στ. Πέτσα, ο οποίος είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να αιτιολογήσει στους καταστηματάρχες της πόλης την κυβερνητική απόφαση να μη λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους. Την απόπειρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας συντόνιζαν οι δύο βουλευτές του νομού Αχαΐας, η κ. Σία Αναγνωστοπούλου και ο κ. Κ. Μάρκου. Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου τριάντα άτομα, με ονοματεπώνυμο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αποδοκίμασαν τον υπουργό. Πού πήγε η ένδοξη εποχή των μνημονίων, όταν συγκεντρώνονταν είκοσι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να προπηλακίσουν, λόγω και μερικές φορές και έργω, τα στελέχη της κυβέρνησης του Γ. Α. Παπανδρέου και αίφνης συγκεντρώνονταν δίπλα τους, αυθόρμητα, άλλα πεντακόσια άτομα! Αυτές οι εποχές πέρασαν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «αρέσει», όπως θα έλεγε και η Μελίνα, και κυρίως έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο πολιτικό μητρώο. Τα πεπραγμένα του όταν ήταν κυβέρνηση καθιστούν αναξιόπιστο και απωθητικό τον αντιπολιτευτικό λόγο του. Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί η ηγεσία του και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του και προσπαθούν, ματαίως, να κινητοποιήσουν τους πολίτες εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά εκτίθενται, γιατί αποκαλύπτεται τόσο η πολιτική όσο και η οργανωτική γύμνια τους. Και βέβαια, κατά τη συνήθη αριστερή φρασεολογία, βαφτίζουν τις μερικές δεκάδες στελέχη τους σε «λαό» που αποδοκιμάζει. 

Αυτή η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε έναν πολιτικό εφησυχασμό. Οφείλει να βρει τον τρόπο να εκτονώσει τις εντάσεις που έχουν προκληθεί από την παρατεταμένη καραντίνα, τώρα που όλα δείχνουν πως ο υγειονομικός συναγερμός βαίνει προς τη λήξη του. 

Το γεγονός πως η κυβέρνηση παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει πως μέσα στην κοινωνία δεν υπάρχουν φλόγες που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνουν μια μεγάλη φωτιά.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα μπορεί να μη συγκέντρωσαν πάνω από 30 άτομα, όμως σε δεκάδες χιλιάδες νέους η απειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα λαμβάνει τα χαρακτηριστικά μιας νεφελώδους αντίστασης στο σύστημα. Και επειδή πολύ πρόσφατα πληρώσαμε τον αντισυστημισμό, καλό είναι να αποφύγουμε την επανεμφάνισή του, τώρα που όλα δείχνουν ότι έρχονται πιο εύκολες και ευχάριστες ημέρες. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξαναβρεί τον σταθερό βηματισμό της, και αυτό να το αντιληφθούν και οι πολίτες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή