Θεωρείο (06/04/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμαχία στην Α΄ Αθήνας;

Το Σάββατο που μας πέρασε, Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκαν από κοινού –έβγαλαν και τη σχετική φωτογραφία με… μπουνιά– στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό. Η είδηση ωστόσο είναι αλλού. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, εκεί όπου ήδη κατέχει τη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας. Ισως η συνεργασία των δύο να προμηνύει και ευρύτερη συνεργασία στην κοινή τους εκλογική περιφέρεια. Και οι δύο άλλωστε έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια συμμαχία. Ο Πιερρακάκης θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και ο Κικίλιας, που ξέρει την περιφέρεια, μπορεί να τον βοηθήσει σημαντικά. Από την άλλη, ο Κικίλιας πολύ θα ήθελε να δει να παίρνει την πρώτη θέση και η συνεργασία με έναν από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης είναι πάντα καλή. Βεβαίως, η πρωτιά περνάει πάνω από την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία μπορεί να είναι εκτός κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν την κάνει και πιο εύκολη αντίπαλο.  

Παλιό ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το Σάββατο στο καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη. Η επίσκεψη όμως είχε και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς στο καταφύγιο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης, που μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως η επίσκεψή του τιμά την Ηλιούπολη. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως ο Χατζηδάκης προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα στην πιο σκληρή φοιτητική οργάνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, την ΑΣΟΕΕ. Η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από ένα στέλεχος σαν τον Χατζηδάκη δείχνει πως η διείσδυση της κυβέρνησης στον λεγόμενο κεντρώο χώρο δεν είναι μόνο σε επίπεδο κεντρικών στελεχών, αλλά και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Ο Λεντάκης

Την ίδια ημέρα το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη γνωστή πλέον αξιοποίηση 80 στρ. των εγκαταστάσεων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, όπου θα μετεγκατασταθούν 9 υπουργεία. Το πάρκο που θα φτιαχτεί εκεί θα ονομαστεί «Ανδρέας Λεντάκης» προς τιμήν του Ελληνα πολιτικού με την έντονη αντιδικτατορική δράση. Αυτό που λίγοι ίσως θυμούνται είναι πως ο Λεντάκης είχε μεταπηδήσει και στην Πολιτική Ανοιξη, στην οποία μάλιστα διετέλεσε και κοιν. εκπρόσωπος, καθώς συνδεόταν με στενή φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εικάζω πως θα χάρηκε από την ονοματοδοσία. Η συγκεκριμένη πάντως πρωτοβουλία θα μπορούσε να είχε γνωστοποιηθεί καλύτερα. Και μένω σε αυτό.  

Ικανοποίηση

Να ξέρετε πως η επιστολή των τριών περιφερειαρχών –Τζιτζικώστα, Φαρμάκη, Κασαπίδη– με την οποία ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των εμπόρων της περιοχής τους, μετά την ξαφνική απόφαση της επιτροπής, ήχησε πολύ θετικά στο Μαξίμου. «Ηταν μια συμβιβαστική λύση που έλυσε τον γόρδιο δεσμό», ήταν το σχετικό σχόλιο που άκουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή