Θεωρείο (07/04/21)

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα Δικαιοσύνης

Νομίζω πως ήταν η καλύτερη επιλογή. Το «σίριαλ Φουρθιώτη» θα οδηγηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ώστε να διερευνηθούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες του αμφιλεγόμενου μάνατζερ και τηλεπαρουσιαστή. Μέχρι τότε πάντως, οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. αρνούνται σωρηδόν την εμφάνισή τους στην εκπομπή του, παρά την επιμονή του καλέσματος, εφαρμόζοντας έστω και με μεγάλη καθυστέρηση εμπάργκο.

Να κοιτάξουν εντός

Μένω στο θέμα, καθώς μου έκανε εντύπωση η ένταση με την οποία επιτέθηκε το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για τον μάνατζερ. Οχι γιατί δεν είχε δίκιο για τον Φουρθιώτη, αλλά γιατί θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο βαθμό… αυτογνωσίας. Εξηγούμαι: στο αγαπητό Κίνημα, θα πρέπει να ελέγξουν το στελεχικό τους δυναμικό. Ιδίως τη νέα γενιά. Το λέω, καθώς στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, νέο σε ηλικία, που έχει σταδιοδρομήσει με τις φωνές του στα πανελάδικα, έχει στενή σχέση με τον Φουρθιώτη και μάλιστα είχε μεσολαβήσει και για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο. Συνεπώς να είναι πιο προσεκτικοί πού μοιράζουν οφίτσια. Είναι σαν την παροιμία που λέει «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα…».  

Εζήλωσαν τη δόξα

Η χθεσινή ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΥΠΕΞ για το ποια είναι τα οφέλη από τη συμφωνία των Πρεσπών, δύο χρόνια μετά τις υπογραφές Τσίπρα – Ζάεφ, προκάλεσε πολλές ζήλιες, όπως έμαθα, στο εσωτερικό της Ν.Δ. Oπως καταλαβαίνετε, η μισή και… βάλε Κ.Ο. της Ν.Δ. θα ήθελε να καταθέσει την ίδια ερώτηση. Εξυπνος ο Ανδρέας, είδε το κενό και πήρε όλο το χαρτί.

Μήνυμα

Η πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου, με αντικείμενο τους δασικούς χάρτες, δεν προέκυψε ξαφνικά. Εδώ και τουλάχιστον 3 εβδομάδες ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Αμυράς είχε χτυπήσει καμπανάκια στην κυβέρνηση, τα οποία εισακούστηκαν. Οπως έμαθα, έστειλε μήνυμα που, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξέπεμπε SOS για αλλαγές. Το Μαξίμου άκουσε και ορθώς, καθώς το θέμα των δασικών χαρτών ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και η επίλυσή του αφορά χιλιάδες πολίτες που τους ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες η γραφειοκρατική τρέλα της χώρας.  

Δωρεά

Σε μια σημαντική δωρεά με σκοπό την αναστήλωση ενός ναού στην εσχατιά της Ελλάδος, το Καστελλόριζο, έχει προχωρήσει ο εφοπλιστής Μαρτίνος. Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωραφιού, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Την ανέγερση του ναού ξεκίνησε το 1904 ο Καστελλοριζιώτης Λουκάς Σαντραπέ, αλλά σταμάτησε το 1907 όταν πέθαναν ο ίδιος και η σύζυγός του. Εκατόν δεκατέσσερα χρόνια μετά, θα αναστηλωθεί με χρήματα του κ. Μαρτίνου, με τη συνδρομή του υφυπουργού Αλκ. Στεφανή, ο οποίος έχει ευαισθησία σε τέτοια θέματα και αναζητεί πάντα τρόπους χρηματοδότησής τους.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή