Το #ΜeToo του Βρούτση

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Βρούτσης προ ημερών κατήγγειλε απόπειρα βιασμού του υπουργείου του. Δράστης ήταν κάποιος τύπος μάνατζερ, παραγωγός, τηλεπωλητής, εκδότης και ό,τι άλλο θέλει προκύψει. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι εξ υμών, όπως και εγώ, ως προχθές δεν τον γνωρίζατε. Τέλος πάντων. Τον μάθαμε και αυτόν. Oπως, λοιπόν, καταγγέλλει ο κ. Βρούτσης, αυτός εισέβαλε στο υπουργείο του συνοδευόμενος από φίλους του και αφού κοπάνησαν πόρτες και καθύβρισαν υπαλλήλους έφθασαν να απειλήσουν και τον ίδιο. «Είναι μετρημένες οι μέρες σου εδώ μέσα», φέρεται ειπών ο αυτός. Ο βιασθείς, αν και κατελήφθη υπό τρόμου, είχε την ψυχραιμία να ζητήσει από αυτόν να αποχωρήσει. Oπερ και εγένετο. Κατόπιν και ενώ, όπως λέει ο πρώην υπουργός, υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας φοβισμένες από την επέλαση των βιαστών, εκείνος προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Σκέφθηκε να καλέσει την αστυνομία, να καταγγείλει το περιστατικό στην εισαγγελία, θυμήθηκε όμως μετά πώς συμπεριφέρθηκαν τόσα θύματα βιασμού που περίμεναν υπομονετικά 20 χρόνια για να αποκαλύψουν το τραύμα τους. Σώφρων, όπως είναι, κατάπιε τον πόνο του. Είχε ξεκινήσει την ανασυγκρότηση του ΕΦΚΑ και δεν ήθελε να κάνει φασαρία πριν την ολοκληρώσει. Ζήτησε, όμως, έρευνα στο λογιστήριο του υπουργείου του για να καταλάβει τι ήθελε αυτός από τη ζωή του. Και ανακάλυψε ότι το μόνο που ζητούσε ήταν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Υποθέτω, δε, ότι αμέσως κάλεσε τους υπευθύνους του υπουργείου του, έκλεισε την πόρτα του γραφείου του και τους μίλησε αυστηρά, μα πάρα πολύ αυστηρά. Τους απείλησε ότι δεν θα τους λέει ούτε καλημέρα.

⇒ Διαβάστε επίσης: Οι δύο αντιπολιτεύσεις 

Πέρασε ο καιρός, κάποιοι θεώρησαν ότι η ανασυγκρότηση του ΕΦΚΑ δεν πάει και τόσο καλά, ήθελαν να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων και έτσι ο κ. Βρούτσης έχασε το υπουργείο του. Τίποτε φοβερό. Το ίδιο είχε πάθει και ο Χαϊκάλης, για άλλους λόγους, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο κ. Βρούτσης χωρίς υπουργείο απελευθερώθηκε. Το ΜeToo σάρωνε στις προτιμήσεις κοινού και κριτικών, οπότε βρήκε και αυτός το θάρρος να αποκαλύψει το τραύμα που είχε υποστεί. Οι συνθήκες είχαν ωριμάσει, αφού εν τω μεταξύ είχε αποκαλυφθεί ότι αυτός απασχολούσε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα για την προστασία του. Πώς να μη σκεφθεί ότι η απόπειρα βιασμού ήταν μια κλασική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας; Και έτσι αποκτήσαμε ένα ακόμη #MeToo στη συλλογή μας.

Ο κ. Βρούτσης ακολουθεί τα βήματα εκείνων των ηθοποιών που πιστεύουν ότι δεν έφθασαν ποτέ να πρωταγωνιστήσουν, επειδή δεν υπέκυψαν στις ανήθικες προτάσεις σκηνοθετών και παραγωγών. Δεν ομολογούν ούτε στον εαυτό τους ότι ενδέχεται να φταίει η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου τους.

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή