Θεωρείο (10/04/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξαναχτύπησε η σύμβουλος… Μπορέλ  

Αν δεν τη θυμάστε, θα σας τη θυμίσω. Λέγεται Νάταλι Τότσι και είναι ειδική σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ. Δεν ξέρω ως ειδική σύμβουλος ποια είναι η ειδικότητά της, αλλά σίγουρα εξειδικεύεται στο να χαϊδεύει τα αυτιά της Τουρκίας. Στην αρχή είχε εξισώσει την παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας με τις ελληνικές κινήσεις που είχαν στόχο την αποτροπή. Είχε ακολουθήσει παρέμβασή της σε εκδήλωση με την οποία, ενώ οι κυρώσεις ήταν ακόμη στο τραπέζι, τις είχε απορρίψει λέγοντας «ξεχάστε τις κυρώσεις. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή στην Τουρκία». Προχθές και ενώ η Δύση, σύσσωμη, έχει ξεσηκωθεί με την αγενή στάση Ερντογάν έναντι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Τότσι επιτέθηκε στον… Ντράγκι που χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Ερντογάν. «Δεν συμφωνώ. Ο Ερντογάν είναι αυταρχικός, σοβινιστής, εθνικιστής και θα μπορούσα να συνεχίσω…», έγραψε, συνοδεύοντας το κείμενό της με ένα «αλλά»: «Αλλά η Τουρκία δεν είναι δικτατορία είτε μας αρέσει είτε όχι. Ο Ερντογάν έχει κερδίσει εκλογές από το 2002. Είναι σημαντικό να δοθεί η δέουσα σημασία στις λέξεις, αλλιώς χάνουν την αξία τους», είπε η Τότσι, μη κρύβοντας για πολλοστή φορά τα φιλικά της αισθήματα προς την Τουρκία, έστω και κεκαλυμμένα.  

Εξαλλος

Εγκυρη πηγή μού είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας έγινε έξαλλος με το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης του… απάντησε μέσω Facebook στην τοποθέτησή του πως δεν πιστεύει πως η Ν.Δ. είναι κόμμα δωσιλόγων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά αιφνιδιάστηκε καθώς δεν πίστευε πως ο Κρητικός δεν θα διστάσει να απαντήσει και στον ίδιο. Λίγη ώρα μετά τον αιφνιδιασμό, μου είπαν πως ένιωθε πραγματικά οργή.  

Χαμηλό βαρομετρικό

Η σχέση του Βασίλη Κικίλια με το Μαξίμου δεν διάγει και την καλύτερη περίοδό της. Οι δυσκολίες του τρίτου κύματος της πανδημίας είναι πολλές και το γεγονός πως το Μαξίμου δείχνει να εμπιστεύεται άλλοτε τον Κοντοζαμάνη και άλλοτε τον Θεμιστοκλέους δείχνει το κλίμα. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η ενασχόληση του Ακη Σκέρτσου με τα self-tests, κάτι που θεωρήθηκε και τρίτο καπέλωμα στον υπουργό Υγείας.

Κωμικό θέαμα

Απίθανη ήταν η σκηνή που αντίκρισαν τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την περασμένη Πέμπτη, όταν είδαν ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε στην επιτροπή μέσα από το… αυτοκίνητό του, προσφέροντας στιγμές απείρου κάλλους καθώς το θέαμα ήταν κωμικό. Προφανώς ο άνθρωπος έτρεχε σε δουλειές πέρα δώθε και δεν πρόλαβε να πάει σε κάποιο γραφείο.  

Quiz

Με ποιον βουλευτή της Ν.Δ. είναι εκνευρισμένοι στο Μαξίμου καθώς συνεχίζει να κινείται στο… όριο;
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή