Θεωρείο (15/04/21)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό παιχνίδι

Σε μια συμβατική, όπως η χθεσινή, συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λίγες τοποθετήσεις είχαν κεντρικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζω αυτή του βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε μια σωστή –και πολύ καυστική– ανάλυση για τους αυτοδιοικητικούς, λέγοντας πως ενώ ζητούν από την κυβέρνηση της Παναγιάς τα μάτια και κατά κανόνα τα αιτήματά τους γίνονται δεκτά, μετά παίζουν το εξής πονηρό παιχνίδι: τα καλά τα πουλάνε για δικά τους και στα δύσκολα κατηγορούν την κυβέρνηση. Οφείλει ο Στέλιος Πέτσας να το «μαζέψει».

Καρφί

Κατά τα λοιπά, ο βουλευτής Εβρου Δερμετζόπουλος εξέφρασε την πλειονότητα των βουλευτών, στηλιτεύοντας τους υπουργούς που κάνουν διάφορες τοπικές παρεμβάσεις χωρίς να ενημερώνουν τους εκλεγμένους. «Επιτέλους, κάποιος το είπε δημόσια», ήταν το σχόλιο που άκουσα από βουλευτές.

Μέτριο βαθμό

Γενικά η χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε ιδιαίτερες ειδήσεις –αν εξαιρέσει κανείς την κίτρινη κάρτα του Μητσοτάκη σε επισπεύδοντες την άρση των μέτρων υπουργούς– καθώς κινήθηκε στην πεπατημένη. Χρειαζόταν όμως να γίνει, καθώς οι βουλευτές εκ φύσεως πρέπει να νιώθουν πως έχουν τη δέουσα προσοχή. Και εκεί χρειάζεται ακόμα δουλίτσα ο νέος γραμματέας. Ο Γιάννης Μπούγας είναι εξαιρετικά σοβαρός, αυτό δεν φτάνει όμως για τη δουλειά του γραμματέα που χρειάζεται αρετές τις οποίες έως τώρα δεν έχει δείξει.

Ελπιδοφόρο μήνυμα

Οταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ γράφει «παρακαλώ συνεχίστε να με κρατάτε στις προσευχές σας», κάτι καλό έχει γεννηθεί. Αναφέρομαι στην επιστολή Μπάιντεν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που το διάστημα κατά το οποίο ηγείται της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. Η επιστολή Μπάιντεν το επιβεβαιώνει, καθώς σε άλλο σημείο ο πλανητάρχης τού γράφει «ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στο μέλλον».

Σαν πατάτες

Φαντάζομαι πως τις καταγγελίες Κοντονή για την παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα τις έχετε δει. Το πιο φαρμακερό, ωστόσο, το είπε στο τέλος. Ρωτήθηκε για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Τσίπρας και είπε το εξής λιτό: «Ο Ερντογάν έμαθα μοιράζει πατάτες και κρεμμύδια. Φαίνεται είναι η εποχή της παροχολογίας». Αυτό… πόνεσε.  

Ενδιάμεση λύση

Συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη εν Αθήναις Ερνστ Ράιχελ είχε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προγράμματα που τρέχουν, όπως οι γερμανικές τορπίλες για τα υποβρύχια του Π.Ν. Η ελληνική πλευρά αναμένει δε νέα γερμανική πρόταση για τις φρεγάτες, που περιγράφεται από αρμόδιες πηγές ως «ενδιάμεση λύση».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή