Θεωρείο (16/04/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

On camera για πρώτη φορά  

Η χθεσινή παρουσία Δένδια στην Αγκυρα έδωσε την ευκαιρία στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να απαντήσει στην τουρκική ρητορική και ως εκ τούτου καταγράφηκαν οι θέσεις της χώρας on camera. Oπως μου το έθεσε έμπειρος διπλωμάτης, αυτές είναι οι συζητήσεις που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά αυτή τη φορά έγιναν στο προσκήνιο. Και σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι κακό, καθώς, όπως έλεγε ο Ταλλεϋράνδος, «όταν κάτι είναι αυτονόητο, γίνεται ακόμη πιο αυτονόητο όταν το λέμε».  

Το δείπνο

Το γεγονός πάντως ότι ο Δένδιας σχολίασε στο τέλος με χιούμορ πως ελπίζει η συζήτηση που προηγήθηκε να μην ακυρώσει το δείπνο, καθώς… πεινάει, δείχνει πως δεν λειτούργησε παρορμητικά, αλλά είχε πλήρη αντίληψη σε real time πως βρισκόταν εν μέσω διπλωματικού επεισοδίου στην καρδιά της Αγκυρας.  

Σε συνεννόηση

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε είχε συζητηθεί ως πιθανή εξέλιξη με τον πρωθυπουργό. Ο Δένδιας ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε συνεχή επικοινωνία τόσο το βράδυ της Τετάρτης όσο και την Πέμπτη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν. Η θέση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν πως δεν είναι βούληση της ελληνικής πλευράς, αλλά εάν ο υπουργός προκληθεί, τότε θα απαντήσει.

Στη διώρυγα

Στη γειτονική –της Αττικής– Κορινθία θα βρεθεί το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα επισκεφθεί για αρχή τη διώρυγα και θα ανακοινώσει πρόγραμμα 9 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί. Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές Ιανουαρίου η διώρυγα παραμένει κλειστή, καθώς τμήμα της υποχώρησε στα νερά. 

Κόντρα η ΔΑΚΕ

Την περασμένη εβδομάδα έγινε όπως μαθαίνω συνάντηση –μέσω τηλεδιάσκεψης– του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με την ηγεσία της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Η συνάντηση δεν κατέληξε ακριβώς σε αυτό που θα λέγαμε συμφωνία, καθώς η συνδικαλιστική οργάνωση της Ν.Δ. έχει πολλές αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο, με κυριότερο το θέμα της απεργίας, όπου και οι συνδικαλιστές είναι κάθετα αντίθετοι.  

Τη στήριξε

Ο Αδωνις έχει ένα χαρακτηριστικό μοναδικό για πολιτικό. Βάζει πλάτη σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος βάλλεται και έτσι καταφέρνει να κερδίζει φίλους επί του προσωπικού. Αυτό έπραξε και με την Πελώνη, παρότι στα παλαιά tweets της εκπροσώπου, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αδωνις πρωταγωνιστούσε στην κριτική της. «Τα tweets της», είπε ο Αδωνις, «τα έχει γράψει ως δημοσιογράφος» και «ήταν ασφαλώς δικαίωμά της και υποχρέωσή της, ως δημοσιογράφος, να ασκεί κριτική και στη Ν.Δ.». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή