80 χρoνια πριν… 21-4-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΧΙΤΛΕΡ: Κατά τους γερμανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Χίτλερ εώρτασε σήμερον την 52αν επέτειον των γενεθλίων του εις το μακεδονικόν μέτωπον εν μέσω των επιτελών του. Ούτω, εις το μακεδονικόν μέτωπον ο Χίτλερ είδε τας φάλαγγάς του να επιτίθενται εναντίον των ηρωικών τέκνων της μικράς Ελλάδος τα οποία υπερασπίζονται το έδαφός της κατά τρόπον προκαλούντα τον θαυμασμόν και αυτών των Γερμανών.
 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΣ: Πάσα απόπειρα των οργάνων του εχθρού να επηρεάσουν τα μετόπισθεν και να δημιουργήσουν το αίσθημα αμφιβολίας εις τον στρατόν θα κτυπηθή κατά τρόπον παραδειγματικόν. Η απόφασις περί συστάσεως εκτάκτων Στρατοδικείων αποδεικνύει απολύτως τούτο. Τα έκτακτα ταύτα Στρατοδικεία θα λειτουργήσουν αμέσως παντού όπου παραστή ανάγκη. Ο λαός καλείται να συνδράμη εις τούτο την προσπάθειαν των Αρχών. Διαδοσίαι, τρομοκράται, συνειδητά και ασυνείδητα όργανα του εχθρού, πας ο οποίος δεν βλέπει μόνον το μέτωπον και την Νίκην πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως εις τας Αρχάς. Η παραπομπή του εις το έκτακτον Στρατοδικείον θα γίνεται αμέσως και η τιμωρία θα είναι αυστηροτάτη και ανάλογος του εγκλήματος της εκ των νώτων αποπείρας δολοφονίας του στρατού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή