Θεωρείο (22/04/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί τώρα

Η μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα ήταν αδύνατον να γίνει, από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν σημείωσαν κάμψη, όπως αναμενόταν πριν από τρεις εβδομάδες. Από τη στιγμή λοιπόν που πάρθηκε η δύσκολη απόφαση να μην υπάρξει μετακίνηση, έπρεπε να δοθεί μια συγκεκριμένη προοπτική στους πολίτες. Αυτός ήταν και ο λόγος που κρίθηκε απαραίτητο να γίνει διάγγελμα τώρα, ώστε, παρά την απαγόρευση των ταξιδιών, να υπάρξει συγκεκριμένο ορόσημο άρσης των περιορισμών και η ανάλογη ψυχολογική αποσυμπίεση.  

Οχι… «κατ’ εξαίρεσης»

Ηδη άλλωστε στα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία φτάνουν σωρηδόν αιτήματα για «κατ’ εξαίρεσης» –όπως έλεγε και το viral έγγραφο– μετακίνησης τις ημέρες του Πάσχα. Η εντολή είναι σαφής: πλην συγκεκριμένων λόγων που θα αποδεικνύονται, δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει δρακόντεια μέτρα φύλαξης των διοδίων τις εορταστικές ημέρες.  

Ενίσχυση δεσμών

Η Αλβανία είναι τυχερή που έχει την Τουρκία «τόσο φίλη και ταυτόχρονα τόσο έτοιμη να βρεθεί δίπλα στην Αλβανία». Τάδε έφη Εντι Ράμα, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός νοσοκομείου στην πόλη Φιέρι της Αλβανίας, που αποτελεί δώρο του Τούρκου προέδρου στον «στενό του φίλο», όπως τον αποκάλεσε. Σύσφιγξη σχέσεων διακρίνω.

Χωρίς αρμοδιότητες

Περίπου τέσσερις μήνες μετά τον ανασχηματισμό, η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας, παραμένει «συμπιεσμένη» χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντικείμενο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος. Ισως οι «υπό διαμόρφωση» σχέσεις της με τη Δόμνα Μηχαηλίδου να έχουν οδηγήσει τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη σε μη ανάθεση ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων για να μη χαλάσει τις εσωτερικές ισορροπίες στο υπουργείο του.

Στην Αθήνα ο Πάπας;

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρώμη ο Μ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε και με τον ΥΠΕΞ του Βατικανού, τον Αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ. Ο αναπλ. υπουργός μετέφερε αρμοδίως πρόσκληση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Το κλίμα που υπάρχει είναι πως η πρόσκληση θα γίνει δεκτή εν καιρώ, ανάλογα βεβαίως και με τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Quiz

Η πρόσφατη παρέμβαση του Νίκου Δένδια στην Αγκυρα είχε ως γνωστόν θετική απήχηση στην ελληνική κοινωνία, που αποσυμπιέστηκε, έστω πρόσκαιρα. Εντός της κυβέρνησης πάντως δεν άρεσε σε όλους. Υπουργός έλεγε πως η παρέμβαση ήταν… κακή, έγινε μόνο για την προσωπική προβολή του ΥΠΕΞ και στοιχημάτιζε πως θα γυρίσει μπούμερανγκ. «Να ήταν η ζήλια ψώρα», σχολίασε κάποιος που ήταν παρών στην ανάλυση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή