Θεωρείο (24/04/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόσυνο σε στενό κύκλο  

Σε πολύ στενό κύκλο –βάσει των πρωτοκόλλων της πανδημίας– πραγματοποιήθηκε χθες το μνημόσυνο των 23 ετών από τον θάνατο του Κων. Καραμανλή, στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Φιλοθέη, που είναι η τελευταία κατοικία του Μακεδόνα πολιτικού. Παρόντες ήταν ο αδερφός του Αχ. Καραμανλής, ο Π. Μολυβιάτης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο υπουργός Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής, ο τέως ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος, το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Γ. Βαρβιτσιώτης, ο επί σειράν ετών συνεργάτης του Εθνάρχη Θ. Χαριτόπουλος και η κόρη του Αχ. Καραμανλή, Φωτεινή.  

Καιρίδης για Ναβάλνι

Η δουλειά που κάνει η ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι καλή. Και το λέω αυτό γιατί ακολουθεί μια έξυπνη στρατηγική, καθώς καταπιάνεται με μια σειρά από ευρύτερα θέματα και δεν «κλείνεται» μόνο στα ελληνοτουρκικά, δείχνοντας εξωστρέφεια. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να επιλεγεί ένας Ελληνας βουλευτής από πλευράς ΕΛΚ ως εισηγητής για το θέμα του Ναβάλνι. Ο Δ. Καιρίδης επωμίστηκε το «βάρος» να μιλήσει για τα δικαιώματα του Ρώσου.

Απεσταλμένος

Οχι, αυτή τη φορά ο Αντ. Σαμαράς δεν μίλησε για τα εθνικά θέματα –ευθέως τουλάχιστον–, αλλά για τον πολιτικό του μέντορα Ευάγγελο Αβέρωφ. Η σχετική εκδήλωση έγινε από τον ιστότοπο latpoint.gr και ο πρώην πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του Ηπειρώτη πολιτικού λέγοντας πως «όταν επρόκειτο για τα εθνικά θέματα», η στάση του ήταν αδιαπραγμάτευτη. Αποκάλυψε μάλιστα και ένα άγνωστό περιστατικό. Θυμήθηκε πως το 1982 ο Αβέρωφ του έδωσε εντολή να υπερασπιστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μια θέση που στήριζε τότε και το ΠΑΣΟΚ, παρότι τα δύο κόμματα την εποχή εκείνη ήταν πραγματικά στα μαχαίρια.

Μάρκετινγκ

Ομιλητής ήταν και ο Κ. Τασούλας, ο οποίος επίσης συνδεόταν στενά με τον Αβέρωφ. Ο πρόεδρος της Βουλής θύμισε μια εξαιρετική φράση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε πει πως ο Αβέρωφ αντιστέκεται στην «τεχνολογία της πολιτικής» που «εκτοπίζει την τέχνη της πολιτικής», εννοώντας το πολιτικό μάρκετινγκ. Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε δηκτικά πως σήμερα το πολιτικό μάρκετινγκ έχει σκεπάσει εντελώς αυτή την… παλιά τέχνη.  

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση έχει αρκετά στελέχη κάτω των 40 ετών. Η μικρότερη όλων είναι η Δόμνα Μηχαηλίδου, γεννηθείσα το 1987, δηλαδή μόλις 34. Εξ ου και όπως μαθαίνω της ζητήθηκε όχι απλά να εμβολιαστεί, αλλά να το δημοσιοποιήσει στα social media για «διαφήμιση» στη γενιά της. Εικάζω πως το ίδιο θα ζητηθεί και από τον 37χρονο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή