Θεωρείο (06/05/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο λαϊκισμός των «7»

Ο ορισμός που δίνουν τα λεξικά είναι ο εξής: Λαϊκισμός είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα και κατ’ επέκταση από δημαγωγία και προπαγάνδα. Αυτό ακριβώς έκαναν οι 7 βουλευτές της Ν.Δ., που, για να χαϊδέψουν αυτιά, έστειλαν επιστολή στον Χαρδαλιά με την οποία ζήτησαν την άρση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής. Τι και αν η μουσική, όπως σωστά είπαν οι ειδικοί, αυξάνει την ένταση της φωνής και προκαλεί εκτόξευση σάλιων; Οι 7 βουλευτές δεν πείσθηκαν. Ισως να το κάνουν εάν ανοίξουν ένα λεξικό να δουν τη διαφορά μεταξύ λαϊκισμού και λαϊκού. Το δεύτερο είναι πιο δύσκολο αλλά και πιο αυθεντικό.  

Για φαγητό με τις κόρες του  

Ολη η Ελλάδα πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από κάποιο εστιατόριο για φαγητό, μετά το άνοιγμα της εστίασης έπειτα από 6 μήνες. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο πρωθυπουργός, που η στήλη τον εντόπισε προχθές σε εστιατόριο στο κέντρο, όπου διαμένει, να τρώει με τις δύο κόρες του, Δάφνη και Σοφία, απολαμβάνοντας αυτή τη βασική ευχαρίστηση που έλειψε τόσο πολύ από όλους.  

Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη

Είναι γεγονός πως το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα ρίχνει διαρκώς και περισσότερο βάρος στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ –με 13 ψήφους υπέρ και 12 κατά–, για την απομάκρυνση τελικά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου, λύνει ακόμη έναν γόρδιο δεσμό ενός θέματος που ταλαιπωρεί σχεδόν μία δεκαετία τη Θεσσαλονίκη. Αλλά η κινητικότητα δεν σταματά εδώ, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλά στελέχη για να θέσουν υποψηφιότητα στη συμπρωτεύουσα. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αυτή η κινητικότητα είναι καλοδεχούμενη από το Μαξίμου, καθώς είναι δεδομένο ότι το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης θέλει αναβάθμιση.  

Kριτική   

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι πολιτικός και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ. Παρουσιάζει όμως, από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, εντυπωσιακή βελτίωση. Η κριτική που της ασκείται, τόσο για όσα φταίει αλλά και για όσα δεν φταίει, δεν κάνει κακό στην ίδια, αλλά τελικά την κάνει πιο συμπαθή. Τελευταίο «κρούσμα», η κριτική πως, προσερχόμενη στη θεία λειτουργία της Ανάστασης, περπάτησε την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου. Το λάθος όντως έγινε, αλλά οφείλεται αλλού: σύμφωνα με το υπηρεσιακό πρόγραμμα, δεν υπήρχε σχεδιασμός για ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και η ΠτΔ προχώρησε μετά τη χαρακτηριστική κίνηση του αξιωματικού που τη συνόδευε. Τελικά η ανάκρουση έγινε και η κ. Σακελλαροπούλου επέστρεψε στη θέση προσοχής. Τόσο απλά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή