90 χρoνια πριν… 7-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΗΜΑΙ: Αι εις το εξωτερικόν κυκλοφορήσασαι φήμαι, καθ’ ας η Γερμανική Κυβέρνησις μελετά να ζητήση χρεωστάσιον επί τη βάσει του σχεδίου Γιουγκ, αναγράφονται και υπό του γερμανικού τύπου. Εφημερίδες τονίζουν ότι η ελάττωσις των εισπράξεων και η καταπληκτική αύξησις των δαπανών λόγω της ανεργίας κατ’ ανάγκην θάττον ή βράδιον θα καταστήσουν το διάβημα τούτο αναπόφευκτον. Εκ κυβερνητικών εν τούτοις κύκλων τονίζεται ότι η Κυβέρνησις ουδεμίαν έλαβεν εν προκειμένω απόφασιν [φωτ. Γιανγκ και Χούβερ].
 
ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ: Ο κ. Βενιζέλος […] ετόνισε και προς την επιτροπήν ότι η πρόθεσις της Κυβερνήσεως διά της υποβολής εις την Βουλήν του υπό κρίσιν νομοσχεδίου είνε να υπάρξη εις νόμος, ο οποίος χωρίς να περιορίζη κατ’ ελάχιστον την ελευθεροτυπίαν να καταλύση την ασυδοσίαν του τύπου. Αφορμήν, εσυνέχισεν, διά να αχθή εις την απόφασιν περί υποβολής του νομοσχεδίου έλαβε από την σημειωθείσαν αποχαλίνωσιν μερίδος του τύπου, η οποία έφθασε μέχρι του σημείου να εμφανίση και τους υπουργούς ως κλέπτας και χρηματιζομένους.
 
ΓΡΕΒΕΝΑ: Το συγκροτηθέν υπό των αγροτών συλλαλητήριον υπήρξεν ογκωδέστατον και επιβλητικόν. Εις τα πρόσωπα των ελθόντων εκ των γύρω χωρίων διεκρίνετο η απελπισία […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή