Μεγαλώνοντας έναν επιδειξία

Μεγαλώνοντας έναν επιδειξία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει μέρες να φάει και να κοιμηθεί. Τα μάτια της καίνε από την αϋπνία και το κλάμα. Αμίλητη σέρνει τα βήματά της από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ακόμη και με τον άντρα της, ελάχιστες κουβέντες ανταλλάσσουν. Το τηλέφωνο χτυπάει μανιασμένα, από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ. Μόνο στον δικηγόρο απαντούν. Από τα χείλη του κρέμονται. Εγιναν και άλλες καταγγελίες; Πότε θα μπορέσουν να τον δουν; Για πλημμέλημα ή για κακούργημα θα παραπεμφθεί; Κανέναν άλλον δεν θέλει να ακούσει. Δεν αντέχει τις ερωτήσεις. Γιατί ξέρει καλά τι ρωτούν όλοι, γνωστοί και άγνωστοι: «Πώς είναι δυνατόν να μην κατάλαβε τίποτα;». 

Οχι, κανένα ανησυχητικό σημάδι δεν είχε προσέξει. Είχε μεγάλη εμπειρία ως κοινωνική λειτουργός, πολλά είχαν δει τα μάτια της, αυτό όμως πώς να το φανταστεί; Ο γιος της επιδειξίας, ίσως και βιαστής; «Αποκλείεται. Είναι εξαιρετικό παιδί, δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Μια ιστορία παραφουσκωμένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι, όπως το είπε ο δικηγόρος. Είναι φοιτητής, έχει σχέση, γιατί να κάνει κάτι τέτοιο;». Αυτό το «γιατί;» τη βασανίζει. Απάντηση δεν βρίσκει. Ή δεν αντέχει να βρει… Είναι η μητέρα του «σάτυρου της Νέας Σμύρνης». 

Μερίδα των ΜΜΕ εξεπλάγη επίσης. Η απόφαση της νεαρής Δανάης να δημοσιοποιήσει το βίντεο με τον 22χρονο που την ακολούθησε μέχρι την πολυκατοικία της σχολιάστηκε με δυσπιστία από τη Ζήνα Κουτσελίνη στο Star: «Δεν ξέρουμε αν είναι άλλη εκδίκηση από πίσω, αλλά έχει “ανεβάσει” ένα πολύ ωραίο αγόρι, το οποίο έχει έξω τα γεννητικά του όργανα και την ακολουθεί» (sic). Και η ομορφιά του προφανώς είναι πειστήριο αθωότητας. Δεν μπορεί, προηγούμενα θα είχαν. Το κατεβασμένο φερμουάρ και το κυνηγητό μέσα στη νύχτα έτσι εξηγούνται… 

Και όμως, ο κακοποιητής ή ο βιαστής συχνά είναι ο πιστός φίλος, ο ευσυνείδητος συνάδελφος, ο καλός οικογενειάρχης, το όμορφο αρσενικό που το θέλουν όλες. Είναι ένας πατέρας, ένας σύζυγος, ένας αδελφός, που μεγάλωσε μαθαίνοντας (και) από τη μητέρα του πως το φύλο του είναι άλλοθι. «Αντρας είναι… Θα πει και μια κουβέντα παραπάνω, θα ρίξει τα μπινελίκια του, θα σηκώσει το χέρι αν θυμώσει, ίσως χουφτώσει και καμιά αν του κουνηθεί».

Αλλά τι τα θέλετε; Το ποτάμι της επικαιρότητας θα κυλήσει. Και στο επόμενο περιστατικό, όσοι ζουν στον στερεοτυπικό, σεξιστικό κόσμο τους θα πέσουν ξανά από τα σύννεφα… Για λίγο μόνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή