Θεωρείο (13/05/21)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλητική τοποθέτηση Μάγερ

Με τους Γερμανούς δεν πλήττουμε ποτέ. Χθες ο Στέφαν Μάγερ, υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τον Μηταράκη να βελτιώσει την κατάσταση στέγασης και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας για όσους αναγνωρίζονται ως αιτούντες άσυλο ή πρόσφυγες στην Ελλάδα, προκειμένου να μειωθούν οι… δευτερογενείς μετακινήσεις. Σε απλή μετάφραση, να μην πηγαίνουν στη Γερμανία, καθώς, όπως είπε, η χώρα του έχει δεχτεί συνολικά 13.000 δευτερογενείς ροές.  

Συστημένη απάντηση

Ο Νότης, ευτυχώς, δεν μάσησε και απάντησε αναλόγως. Αρχικά του είπε πως έχει υπάρξει περίοδος το 2019 που τόσες αφίξεις είχαμε σε ένα νησί. Ακολούθως τόνισε πως δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον κίνητρα γιατί θα αυξηθούν οι ροές προς τη δική μας χώρα και θύμισε πως λόγω… μνημονίων έχουν μειωθεί οι κοινωνικές παροχές και δεν υπάρχουν ειδικά προγράμματα. Αυτό το «λόγω μνημονίων» το βρίσκω ως μέγιστο καρφί στον Γερμανό, καθώς ουσιαστικά του είπε πως η Αθήνα αδυνατεί να κάνει αυτό που ζητά, λόγω αποφάσεων και της… δικής του χώρας.

Ενδιαφέρουσα φράση  

«Ναι, θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Εχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση», είπε χθες η Φώφη Γεννηματά στο Φόρουμ των Δελφών, ανακοινώνοντας την εκ νέου υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η είδηση ωστόσο ήταν αλλού. Στη φράση «προοδευτική διακυβέρνηση». Είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιεί και ο Αλ. Τσίπρας, όταν θέλει να κάνει άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ. Να είναι τυχαία η χρήση της ίδιας φράσης ή να δηλώνει κάποια διάθεση μελλοντικής συνεργασίας; Θα φανεί λίαν συντόμως.

Αιφνιδίασε

Ο ξαφνικός έρωτας του Αδώνιδος για τον Ν. Καρανίκα προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές που τον άκουγαν να παραδέχεται το… λάθος της Ν.Δ. το 2018 και το πόσο συνεισέφερε ο άλλοτε σύμβουλος του Τσίπρα στο θέμα της κάνναβης, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η δυσαρέσκεια μάλιστα μεταφέρθηκε και στο Μαξίμου.  

Παλιές αγάπες

Το 2019 ο Χαρδαλιάς ήταν αναπληρωτής γραμματέας του Αυγενάκη στην πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και συνεργάζονταν καθημερινά με τα σχόλια αμφοτέρων να είναι διθυραμβικά. Οι αβρότητες ανήκουν στο παρελθόν. Με αφορμή την πρόσφατη καταστρατήγηση των μέτρων στη Superleague2, oι δύο υφυπουργοί «σφάχτηκαν» στο παρασκήνιο, για το ποιος έχει την ευθύνη. O Χαρδαλιάς το έδειξε και δημοσίως, αδειάζοντας με ανάρτηση στα social media τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή