Ο αφιονισμός των οπαδών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν σημαντική και αναγκαία η παραδοχή του κ. Αδ. Γεωργιάδη ότι στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, το 2018, «κάναμε λάθος» και ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε στη συζήτηση και τη θετική συμβολή του κυρίου Καρανίκα. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο με το οποίο έχουμε προφανώς σοβαρές πολιτικές διαφορές και έχουμε δημόσια συγκρουστεί ιδιαίτερα πολύ, όμως για την περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης, την προσπάθεια να νομοθετηθεί και να ανοίξουν οι δρόμοι στην ελληνική αγορά, εγώ θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Η παρουσία του κυρίου Νίκου Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό και πολεμά ακόμη και σήμερα, τον τιμά. Διότι είναι κάτι από το οποίο η πατρίδα έχει να κερδίσει. Και χρήματα και, το κυριότερο, η ανακούφιση των ασθενών» (Βουλή, 12.5.2021).

Το ακατανόητο είναι γιατί τέτοιες δηλώσεις δεν γίνονται πιο συχνά και γιατί οι πολιτικοί θέλουν να εμφανίζονται ότι έχουν το «παπικό αλάθητο». Κάποιοι λένε ότι τα αυτονόητα χρειάζονται θάρρος για να εκστομιστούν. 

Οι περισσότεροι, δυστυχώς, ισχυρίζονται ότι αυτά δεν πρέπει να λέγονται, δεν πρέπει να «δίδονται πόντοι» στον πολιτικό αντίπαλο, ακόμη και όταν αυτός έχει καταφανώς δίκιο.

Αυτή η στάση είναι κατανοητή για τους χουλιγκανίσκους του Διαδικτύου, τα τρολ των μεγάλων κομμάτων που αγαλλιάζουν κάθε φορά που η δική τους ομάδα βάζει γκολ και αλαλιάζουν όποτε οι αντίπαλοι πετυχαίνουν κάτι. Είναι τέτοια η μήνι τους, που προτιμούν να χάνει η χώρα, προκειμένου να μην κερδίσει κάτι η άλλη ομάδα. «Εάν ήθελα να μείνω συνεπής στην αρχική μου θέση», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης μετά τον σάλο που δημιούργησε η τοποθέτησή του στη Βουλή, «θα έπρεπε να μπλοκάρω όλες τις επενδύσεις (σ.σ.: στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης), όμως αντικειμενικά, αν ασχοληθεί κάποιος με το θέμα αυτό, βλέπει αμέσως το προφανές: Η φαρμακευτική κάνναβη είναι πλέον πραγματικότητα παντού και προχωράει με μεγάλη ταχύτητα, και η Ελλάδα έχει λόγω κλίματος συγκριτικά πλεονεκτήματα που της δίνουν προβάδισμα» (fb, 11.5.2021).

Οι αντιδράσεις είναι κατανοητές για τη μεγάλη αρένα των social media, στις κερκίδες των οποίων αφιονισμένοι οπαδοί ανταλλάσσουν ύβρεις και συνθήματα. Το να δηλώσει όμως ένας πολιτικός ότι ο αντίπαλος σε κάποιο θέμα είχε δίκιο, έστω και αν αυτός ήταν ο γνωστός σε όλους αλλά αντιπαθής σε πολλούς κ. Νίκος Καρανίκας, αποτελεί πρόοδο για τη χώρα. Στο κάτω κάτω της γραφής, όπως είχαμε γράψει και για τη συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και τα χαλασμένα ρολόγια δείχνουν δύο φορές ανά εικοσιτετράωρο τη σωστή ώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε με τέτοια συχνότητα, αλλά οι λογικές άσπρου και μαύρου ή φωτός και σκότους δεν βοηθούν ούτε τη χώρα, αλλά ούτε τη Νέα Δημοκρατία. Η τελευταία δεν θα διορθωθεί εάν δεν αναγνωρίσει και δεν διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή