90 χρoνια πριν… 14-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εκ Βερσαλλιών αγγέλλουν ότι ο Πρόεδρος της Γερουσίας κ. Ντουμέρ [φωτ. με γενειάδα] εξελέγη κατά την δευτέραν ψηφοφορίαν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας διά ψήφων 504 έναντι 334 ας έλαβεν ο αντίπαλος αυτού κ. Μαρώ, όστις έθεσεν υποψηφιότητα υπείκων εις τας συστάσεις των γερουσιαστών του κόμματος της δημοκρατικής αριστεράς της Γερουσίας και του ομίλου των ριζοσπαστοσοσιαλιστών. Η ομάς της ριζοσπαστικής αριστεράς αφήκε πλήρη ελευθερίαν εις τα μέλη αυτής διά την δευτέραν ψηφοφορίαν.
 
ΟΥΔΕ ΕΝ: […] εις τον Αυτόνομον Σταφιδικόν Οργανισμόν ελήφθησαν πληροφορίαι, αι οποίαι αναφέρουν ότι εις όλας τας αγοράς του εξωτερικού παρατηρείται από μηνών τελεία απραξία σχετικώς με τας διαπραγματεύσεις ελληνικών οίνων. Ούτω από τριών μηνών δεν έχει εξαχθή εις το εξωτερικόν ουδέ εν βαρέλιον ελλην. οίνων. Συνεπεία της στασιμότητος αυτής επήλθε και πτώσις των τιμών εις εξευτελιστικόν επίπεδον. Τούτο αποδίδεται εις την κρατούσαν εν γένει οικονομικήν κρίσιν, ιδιαιτέρως όμως εις την μη λήψιν εκ μέρους της Κυβερνήσεως μέτρων, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα διά την βελτίωσιν της καταστάσεως, εν αντιθέσει προς τας Κυβερνήσεις άλλων χωρών, αι οποίαι έχουν λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή