Θεωρείο (14/05/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό πρόβλημα

Τελικά, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα, δεν ήρθε στη χώρα μας. Ο λόγος, όπως ενημέρωσε αρμοδίως τον πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, ήταν «σοβαρός οικογενειακός». Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η πεθερά του εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν επέλεξε να μείνει στο Λουξεμβούργο για συμπαράσταση στη γυναίκα του. Ο Γιούνκερ, πάντως, θα κάνει την εμφάνισή του στο Φόρουμ των Δελφών μέσω τεχνολογίας. 

Το δις εξαμαρτείν

Το είχε πάθει και τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Βρετανίδα δημοσιογράφος τού είχε ζητήσει να σχολιάσει τη 14 ημερών καραντίνα και ο Θεοχάρης είχε απαντήσει κάτι μεταξύ «δεν ξέρω» και «δεν σχολιάζω». Χθες το έπαθε ξανά. Εμφανιζόμενος στην εκπομπή «Hard Talk» του BBC, στριμώχθηκε δεόντως με σκληρές ερωτήσεις, στις οποίες ο υπ. Τουρισμού δεν φάνηκε επαρκώς προετοιμασμένος. Το δις εξαμαρτείν… 

Απασφάλισε

Το έχει ξανακάνει, αλλά αυτή τη φορά ο υιός Νετανιάχου πόσταρε πραγματικά χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος, μετά τις αναφορές του Τ. Ερντογάν κατά του Ισραήλ. Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, λέγοντας πως θα κάνει «ένα γρήγορο μάθημα Ιστορίας» στους Τούρκους που τον ακολουθούν, επιτέθηκε κατά ριπάς. «Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού», είπε στην αρχή, για να συνεχίσει με ένα θέμα που ενοχλεί πολύ τους Τούρκους: «Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα», έγραψε, για να ανοίξει μετά όλη τη βεντάλια: «Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από ένα δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». 

Γίνεται Ελληνας

Μια πολύ διαφορετική συνάντηση είχε χθες ο Νότης Μηταράκης. Ο πλέον πολυνίκης προπονητής της Γηραιάς Ηπείρου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βρίσκεται στην Αθήνα και πέρασε το κατώφλι του υπουργείου για να παραλάβει την golden visa, καθώς έχει κάνει επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα. Ο Μηταράκης ενημερώθηκε για την υψηλή άφιξη και ζήτησε, βεβαίως, να δει τον Σέρβο κόουτς. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι πως ο Ομπράντοβιτς, κατά τη συζήτησή τους, εξέφρασε την επιθυμία να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, κάτι που του είχε προταθεί παλαιότερα, όμως δεν είχε προχωρήσει.

Quiz

Με ποιον πρέσβη ευρωπαϊκής χώρας το Μαξίμου έχει (πολύ) «παγωμένη» σχέση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή