90 χρoνια πριν… 15-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ: Τηλεγραφήματα εκ Γενεύης, αγγέλλουν ότι ο υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Κούρτιους μετά της λοιπής γερμανικής αντιπροσωπείας, αφίκοντο εκεί σήμερον την μεσημβρίαν. Ο κ. Κούρτιους συνηντήθη πάραυτα μετά του αυστριακού καγκελαρίου κ. Σόμπερ, μεθ’ ου συνεγευμάτισε. Επηκολούθησε γενική συζήτησις επί του αυστρο-γερμανικού σχεδίου της τελωνειακής ενώσεως μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Εξαιρετικήν δραστηριότητα ανέπτυξεν ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών κ. Γκράντι όστις συνωμίλησε μετά του Αγγλου υπουργού των Εξωτερικών […]. Το σχέδιον του κ. Γκράντι αποτελεί επανάληψιν της αρχικής ιδέας της πανευρωπαϊκής τελωνειακής ενώσεως με τον σκοπόν της παρεμποδίσεως οιασδήποτε μελλοντικής αυξήσεως των τελωνειακών δασμών και οιασδήποτε καταγγελίας των υφισταμένων εμπορικών συνθηκών. [Φωτ. Γερμανοϊταλική συνάντηση, 1931]
 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ: Αμα τη λήξει των εργασιών των νομοθετικών Σωμάτων, ο αρχηγός του Λαϊκού κόμματος θα πραγματοποιήση μεγάλην πολιτικήν περιοδείαν εις την Ελλάδα, συνοδευόμενος υπό βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος. Εναρξιν της περιοδείας του ο κ. Τσαλδάρης θα κάμη εκ της Δ. Μακεδονίας, θα μεταβή κατόπιν εις την Α. Μακεδονίαν και την Θράκην, μετά των κατοίκων της τελευταίας, θα εύρη την ευκαιρίαν να επικοινωνήση προσωπικώς διά πρώτην ήδη φοράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή