Θεωρείο (15/05/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατά βάθος»

Από τα ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στο Φόρουμ των Δελφών και δεν πήρε τη δημοσιότητα που του άξιζε, ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκελα Μέρκελ. Και λέω πως είναι ενδιαφέρον, καθώς πάντα υπήρχε η φήμη πως οι δυο τους δεν βρήκαν τη χημεία που είχε η καγκελάριος με τον Τσίπρα, παρότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, είπε πως «η Αγκελα Μέρκελ είναι μια εξαιρετικά έμπειρη πολιτικός, με την ικανότητα να οικοδομεί συμβιβασμούς όταν είναι απαραίτητο» και πρόσθεσε πως «ήταν, είναι και πάντοτε θα είναι κατά βάθος Ευρωπαία». Αυτό το «κατά βάθος» ήταν όλα τα λεφτά.

Ομάδα κρούσης

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη βαρύτητα στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Εξ ου και όπως μαθαίνω έχει συγκροτηθεί «ειδική ομάδα κρούσης» από βουλευτές, περίπου 10 στον αριθμό, που έχουν αναλάβει το βάρος να βγουν συντονισμένα στα μίντια να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο. Από το αποτέλεσμα θα έρθει και η… βαθμολογία.

Εκ του μη όντος

Ζήτημα προσπάθησε να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μη ανανέωση από τη Βουλή μιας σύμβασης δικηγόρου που είχε λήξει. Η αξιωματική αντιπολίτευση μετέφρασε τη μη ανανέωση ως απόλυση, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση». Οπως είπε ο Τασούλας, πρόκειται για μια σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε, κάτι που δεν συνιστά ούτε απόλυση ούτε «γιουρούσι».

Χωρισμένος

Θα μου πείτε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη λέξη γιουρούσι. Η δικηγόρος που προσελήφθη στη θέση της «απολυμένης» συναδέλφου της είναι σύζυγος του Γιώργου Κουμουτσάκου και το θέμα, κατά την Κουμουνδούρου, είχε οσμή «σκανδάλου». Ομως έπεσε πάνω σε αυστηρώς προσωπικά δεδομένα. Οπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. με ανάρτησή του, εδώ και ένα χρόνο έχει χωρίσει από τη (τέως πλέον) σύζυγό του και για την πρόσληψή της ενημερώθηκε από τα μίντια.

Απουσίες

Δεν παρέστησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ στη χθεσινή επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στο Επιμελητήριο. Ο λόγος δεν ήταν γιατί είχαν αντίρρηση για  την επίσκεψη και το περιεχόμενό της –οι δύο χώρες, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει ισχυρή οικονομική συνεργασία– αλλά επειδή θεώρησαν υπερβολική την πρωτοβουλία του Μίχαλου να απονείμει τιμητική διάκριση στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας  για «τη σύσφιγξη και ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών επί τη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών». Κάποιος από τους απόντες σχολίασε καυστικά πως ο Μίχαλος «εξακολουθεί να λειτουργεί ως προέκταση του… Τσίπρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή