90 χρoνια πριν… 18-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΡΟΧΗ: Τηλεγραφούν εκ Λονδίνου ότι ο πρώτος λόρδος του ναυαρχείου Αλεξάντερ, ομιλών εις Πόρτσμουθ, εδήλωσεν ότι η Αγγλία επιθυμεί την βαθμιαίαν πραγματοποίησιν του αφοπλισμού, είναι όμως ανάγκη όπως το βρεταννικόν ναυτικόν διατηρήση την υπεροχήν του ίνα ούτω ασκή επωφελώς την εποπτείαν των θαλασσών.
 
ΑΣΟ: Τη πρωτοβουλία των Γεωργικών Ενώσεων Πύργου, Αμαλιάδος, Γαστούνης, Λεχαινών, Κρεσταίνων συνεκεντρώθη την 10ην πρωινήν σήμερον εις το θέατρον «Απόλλων» Πανηλειακόν – Πανσυνεταιριστικόν συνέδριον, εις το οποίον συμμετέσχον περί τους εκατόν είκοσι αντιπρόσωποι των συνεταιρισμών Ηλείας και Ολυμπίας, προκειμένου να συζητήσωσι περί της τροποποιήσεως του κατατεθειμένου προς ψήφισιν εις την Βουλήν προσχεδίου νόμου διά του οποίου τροποποιείται το καταστατικόν του ΑΣΟ. […] Το προσχέδιον εκρίθη υπό της ολομελείας ως υποδουλωτικόν της σταφιδοπαραγωγής προς την βιομηχανίαν και το Κράτος και ως καταλύον την αυτονομίαν του σταφιδικού ιδρύματος. Οι σύνεδροι έκριναν το προσχέδιον ως ανατρέπον τον ΑΣΟ και αφαιρούν τα δίκαια της παραγωγής […].
 
ΔΙΑΠΤΗΣΙΣ: Δύο τολμηραί Αμερικανίδες αεροπόροι, η μις Λάουρα Ιγκελς και η μις Ρουθ Νίκολς, θα επιχειρήσουν, εκάστη διά του μονοπλάνου της, την διάπτησιν του Ατλαντικού, από Αμερικής εις Ευρώπην και τανάπαλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή