Θεωρείο (19/05/21)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απουσία από το tweet

Της επίσκεψης Δένδια στη Μέση Ανατολή είχε προηγηθεί, δύο 24ωρα πριν, ένα tweet του Μπέντζαμιν Νετανιάχου το οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο της Αθήνας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαριστούσε 25 συνολικά χώρες, βάζοντας τις σημαίες τους, για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ, από τις οποίες απουσίαζε η Ελλάδα. Η τελευταία σημαία στο tweet του Ισραηλινού έμοιαζε με την ελληνική, αλλά ήταν η σημαία της Ουρουγουάης που μοιάζει πολύ με τη δική μας. Η παρουσία Δένδια ήρθε λοιπόν στο κατάλληλο χρονικό σημείο, τόσο για να δείξει τη στήριξη της Αθήνας στο Ισραήλ όσο και για να μην αφήσει την Τουρκία μοναδικό συνομιλητή της παλαιστινιακής πλευράς.

Tα θυρανοίξια

Η Eλληνίδα πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει αναλάβει από τώρα να προετοιμάσει μια επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο. Το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί είναι ακόμα άγνωστο, αλλά θεωρώ πολύ πιθανό να συμπέσει με τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να γίνουν συμβολικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Εάν δεν καταστεί εφικτό, εναλλακτική ημερομηνία είναι η 6η Δεκεμβρίου, ανήμερα την εορτή του Αγίου Νικολάου.

Αφανής ήρωας

Η συζήτηση στη Βουλή για το περιβάλλον και την πράσινη οικονομία έχει έναν άγνωστό «ηθικό αυτουργό». Ο Χάρης Δούκας, καθηγητής στο ΕΜΠ και γραμματέας του τομέα ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, ήταν αυτός που συνέταξε την πρόταση της Χαρ. Τρικούπη. Ακολούθησε η επιστολή της Γεννηματά στους πολιτικούς αρχηγούς με τις προτάσεις του κόμματός της –που ήταν στην ουσία προτάσεις του Δούκα–, η οποία οδήγησε στη χθεσινή συζήτηση. Για την Ιστορία, οι προτάσεις είχαν χαρακτηριστεί ενδιαφέρουσες από τον Μητσοτάκη.

Στη Βάρκιζα

Η πρόσφατη παραμονή του Ντ. Τουσκ στην Ελλάδα είχε και την ευχάριστη πλευρά της. Οπως έμαθα, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης για μπάνιο στο… Υabanaki στη Bάρκιζα όπου απόλαυσε ήλιο, θάλασσα και ελληνική κουζίνα. Η επίσκεψή του συζητήθηκε και στο πρωινό που πήρε με τον Μητσοτάκη την Παρασκευή. Λεπτομέρεια: o Πολωνός απόλαυσε την ηλιόλουστη Αττική χωρίς να τον αναγνωρίσει κανείς, αφού στο συγκεκριμένο παραθεριστικό μέρος συχνάζουν πολύ μικρές ηλικίες που ήταν σχεδόν αδύνατον να ξέρουν πως ο ξανθός κύριος που έκανε το μπάνιο του είναι υψηλόβαθμος Eυρωπαίος αξιωματούχος.

Εμπρός, λαέ…

Το ΚΚΕ σηκώνει τη σημαία κατά του εργατικού νομοσχεδίου. Με ανακοίνωσή του καλεί σε διαδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη για «να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα», όπως το λέει, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα. Ο Περισσός ετοιμάζει παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή