Θεωρείο (20/05/21)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «κενό» του Τζαβάρα 

Η προαναγγελία αποχώρησης από την πολιτική του βουλευτή και πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα ενεργοποίησε άμεσα πολλούς επίδοξους πολιτευτές που βλέπουν ευκαιρία στον νομό από την έδρα που μένει κενή. Ενας από αυτούς, που ακούγεται πως μπορεί να διεκδικήσει την έδρα, είναι ο Ηλείος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς, ο οποίος έχει εμπειρία από πολιτική καθώς έχει περάσει από διευθυντικές θέσεις υπουργείων. Ενα όνομα που συζητιέται ακόμα είναι ο Νίκος Καλάκος, γενικός διευθυντής Κοινωνικής Ασφάλισης, που θεωρείται –και είναι–  κοντά στον Αδωνι Γεωργιάδη. Ο Καλάκος είχε επιχειρήσει και στις προηγούμενες εκλογές να μπει στα ψηφοδέλτια, αλλά τελικά δεν το κατάφερε.  

Ο Σκυλακάκης

Πληροφορίες πάντως που κυκλοφόρησαν για πιθανή κάθοδο του Σκυλακάκη στον νομό δεν επιβεβαιώνονται. Ο Σκυλακάκης πράγματι έχει δεσμούς με την περιοχή, αλλά η στόχευσή του είναι να κατέλθει είτε στα βόρεια της Αθήνας είτε στον νομό Λακωνίας, από όπου κατάγεται. Η Ηλεία άλλωστε είναι ένας νομός με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν ανήκουν στα ατού των αστών πολιτικών, όπως ο αναπλ. υπουργός Οικονομίας.  

Μόνο στη Φώφη

Ο Κυριάκος παίζει συχνά-πυκνά πολιτικό σκάκι. Στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή με θέμα το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, επέλεξε να κάνει συνομιλητή τη Φώφη Γεννηματά και να αγνοήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά την ομιλία του πρωθυπουργού, μέτρησα 9 φορές να λέει «η κ. Φώφη Γεννηματά» και ούτε μία «ο Αλέξης Τσίπρας». Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός επιλέγει να συντηρεί το ΚΙΝΑΛ στον αφρό και μαζί την καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τους ψηφοφόρους του, προκαλώντας νευρικό κλονισμό τόσο στη Χαρ. Τρικούπη όσο και στην Κουμουνδούρου.  

Τον επανέφερε

Η διαφωνία της Μαριέττας Γιαννάκου για την συνεπιμέλεια είναι αμιγώς πολιτική και άπτεται ευαίσθητων θεμάτων. Μια τέτοια διαφωνία προσπάθησε ο υπουργός Τσιάρας να την αποδώσει σε «προσωπικά βιώματα», απαξιώνοντας την παρέμβαση της βουλευτού και προκαλώντας την έκρηξή της. «Ως παλαιό μέλος της Ν.Δ. έχω εκπλαγεί διότι αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε την άποψή τους», είπε η Γιαννάκου για να επαναφέρει τον υπουργό στην κοινοβουλευτική τάξη, αφού αυτός αμέσως μετά πήρε πίσω την άστοχη δήλωση.  

Στα δύσκολα

Φαντάζομαι θα έχετε παρατηρήσει πως ο Νίκος Χαρδαλιάς βγαίνει πάντα στα… δύσκολα, καθώς επωμίζεται την ανακοίνωση όλων των «κακών» αποφάσεων. Σχεδόν όλα τα lockdowns τα ανακοίνωσε ο Nick Hard. Αντίθετα, τις ανακοινώσεις του τελευταίου μήνα για την άρση των περιορισμών την έκαναν άλλα κυβερνητικά στελέχη, αφήνοντας στον Χαρδαλιά τις επικίνδυνες αποστολές.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή