Τα κορωνοπάρτι του μητροπολίτη

Τα κορωνοπάρτι του μητροπολίτη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κορωνοπάρτι στο Αγρίνιο δεν ακούσαμε τίποτε. Ισως να μην έγιναν ή μπορεί όσοι Αιτωλοακαρνάνες θέλησαν να ξεσκάσουν να πετάχτηκαν απέναντι στην Πάτρα, πρωτεύουσα της διασκέδασης εν μέσω καραντίνας. Δεν πρέπει όμως να περάσει ασχολίαστη η κορωνολιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής στο Αγρίνιο ή το αντάρτικο ενάντια στα μέτρα από τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, κάτι που ίσως να εξηγεί την έκρηξη κρουσμάτων στην περιοχή. Προχθές στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα (114), αν εξαιρέσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο agrinionews.gr, «οι περιορισμοί (…) δεν τηρήθηκαν. Μεγάλα πλήθη συνέρρευσαν στις εκκλησίες του Αγρινίου τόσο για την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης τις πρωινές ώρες όσο και για την Ακολουθία του Επιταφίου που ξεκίνησε περί τις 7 το απόγευμα (…) Το προσκύνημα του Επιταφίου έλαβε χώρα εντός των ναών (παρά τις οδηγίες για… εκτός). Η Περιφορά περιορίστηκε κατά κανόνα πέριξ των εκκλησιών ενώ στη Μητρόπολη Αγρινίου η πομπή, παρουσία του δημάρχου και βουλευτών, κινήθηκε από στις οδούς Τσικνιά, Παπαστράτου, Δημοτσελίου και Σουλίου» (30.4.2021).

Ο μητροπολίτης, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε ευχηθεί καλό παράδεισο στο ποίμνιο: «Προσέχουμε περισσότερο το σώμα μας παρά την ψυχή μας. Είπαμε στο Χριστό αυτό τον καιρό: “κάθισε στην άκρη Εσύ, δεν χρειάζεσαι τώρα, όταν περάσει η πανδημία θα σε χρειαστούμε”. Τι προδοσία! Να λέμε εμείς στους πιστούς να καθίσουν έξω! (…) Να είσαι έτοιμος και τον εαυτό σου να θυσιάσεις για την αγάπη των αδελφών μας» (Ρομφαία 8.3.2021). Ο ίδιος είχε κηρύξει πόλεμο στα μέτρα: «Σήμερα που μας λένε να μπαίνουμε στους Ναούς και να φοράμε μάσκες για να μην μολυνθούμε (…) Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε (…) Κι εμείς φοβόμαστε να πάμε να προσκυνήσουμε για να μην μεταδοθούν ασθένειες;» (agrinionews.gr 30.9.2020).

Με τα πολλά, κι επειδή ο κ. Κοσμάς έκανε την Ανάσταση μεσάνυχτα, η Ιερά Σύνοδος «μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά οι οποίοι εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Το ερώτημα είναι τι έκαναν οι κοσμικές αρχές γι’ αυτό το μπάχαλο στην Αιτωλοακαρνανία. Διότι, εντάξει! Να μπουν πρόστιμα και να μαλώσουμε τους νέους για τα κορωνοπάρτι. Οι κορωνοσυνάξεις των σεβασμιωτάτων υπόκεινται σε άλλο νόμο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή