Θεωρείο (21/05/21)

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύναξη λαϊκοδεξιών

Το κάλεσμα έχει ξεκινήσει να γίνεται και είναι για το ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί. Η πραγματοποίηση της μάζωξης θα γίνει μόλις το επιτρέψουν πλήρως τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς, που θεωρούν πως η σημερινή Ν.Δ. έχει απομακρυνθεί από τις αρχές της, καλούν, όπως μαθαίνω, πρώην βουλευτές του κόμματος, αλλά και αυτοδιοικητικούς που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις, ώστε να κάνουν μια συζήτηση που «θα αφορά το μέλλον της παράταξης και τις αρχές και αξίες της Ν.Δ.».  

Δέλεαρ

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και αν θέλουν να μορφοποιήσουν ένα νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Το βέβαιο είναι πως η απλή αναλογική αποτελεί δέλεαρ για πολλούς για να δημιουργήσουν μικρά κόμματα και κομματίδια και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή, έστω και για 20 ημέρες. Κάποιοι πάντως, πιο προωθημένοι, λένε πως ένα μικρό δεξιό κόμμα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει και εταίρο για τη Ν.Δ.

Πυροσβέστης

Πολλή δουλειά είχε το τελευταίο διάστημα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μπούγας σπεύδοντας να σβήσει τις απανωτές μικροεστίες που άναψαν στην Κ.Ο. Ο Μπούγας συνομίλησε αρκετή ώρα με τους Μανούσο Βολουδάκη και Χαράλαμπο Αθανασίου, που εξέφρασαν αντιρρήσεις στο θέμα της συνεπιμέλειας των τέκνων, αλλά τελικά υπερψήφισαν. Ο γραμματέας της Κ.Ο. μίλησε άμεσα και με τον Γιάννη Λοβέρδο, η αναφορά του οποίου στη Βουλή πως ένας πατέρας μπορεί να… δέρνει τη σύζυγό του αλλά να είναι καλός γονιός προκάλεσε σάλο, ζητώντας του να ανασκευάσει…

Χωρίς προετοιμασία

Σε μια σοβαρή καταγγελία, με φόντο την πυρκαγιά στον Σχίνο της Κορινθίας, προχώρησε η επικεφαλής της παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος» Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Η περιφερειακή σύμβουλος κατήγγειλε πως εδώ και τρεις μήνες ζητεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου να συζητήσει για την πυροπροστασία και κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς δεν θεωρήθηκε επείγον θέμα.  

Ενώθηκαν

Ανω-κάτω έγινε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Η κεντρική γραμμή του κόμματος ήταν κατά του νομοσχεδίου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που βρίσκεται στο πλευρό του πρώην υπουργού, να διαφωνούν. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, τάχθηκε κατά, δημιουργώντας μια συνένωση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή