Εξωγήινοι ή εξαπτέρυγα;

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραισθήσεις που τις προκαλεί ο παρατεταμένος κοβιντοεγκλεισμός; Ισως. Οι σκεπτικιστές πάντως αυτό πιστεύουν. Οτι τα μάτια μας, καταπονημένα και από την πολύωρη προσήλωση στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, βλέπουν ούφο στον ουρανό αντί για πουλάκια. Αν βέβαια είναι ουρανός αυτό που ατενίζουμε όσοι κατοικούμε σε πόλεις.

Οι ανακοινώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, με τις οποίες αποδέχεται την παρενόχληση αεροπλάνων και πλοίων του από UFO, μου θύμισαν τον προφήτη Ιεζεκιήλ, που σε ορισμένους κύκλους φημίζεται ως πρώτος καταγραφέας επαφής με εξωγήινα πλάσματα και σκάφη, το 613 π.Χ., στη Βαβυλώνα. Η σχετική περικοπή, στη μετάφραση της Βιβλικής Εταιρίας: 

«Καθώς παρατηρούσα, είδα να ’ρχεται από το βορρά μια ανεμοθύελλα, που έφερνε ένα μεγάλο σύννεφο. Το σύννεφο έβγαζε από μέσα του φωτιά και έλαμπε ολόγυρα, ενώ στο κέντρο του κάτι ακτινοβολούσε σαν το μέταλλο που βγαίνει από τη φωτιά. Μέσα από τη φωτιά διέκρινα τέσσερα όντα που έμοιαζαν με άνθρωπο. Το καθένα τους είχε τέσσερα πρόσωπα και τέσσερα φτερά. […] Τα ανοιγμένα φτερά τους συναντούσαν το ένα το άλλο στις άκρες· καθώς κινούνταν δεν άλλαζαν κατεύθυνση· βάδιζαν κατευθείαν μπροστά, εκεί που κοίταζε το κάθε πρόσωπο. Καθώς παρατηρούσα τα όντα, είδα ότι πάνω στο έδαφος υπήρχε ένας τροχός κοντά τους, ένας τροχός για κάθε ον με τις τέσσερις μορφές. Οι τέσσερις τροχοί είχαν το χρώμα του τοπαζιού. Ολοι τους είχαν το ίδιο σχήμα και ήταν έτσι κατασκευασμένοι, ώστε ο ένας τροχός φαινόταν να έχει έναν δεύτερο τροχό μέσα του σταυρωτά. Ετσι οι τροχοί είχαν τη δυνατότητα να κινούνται σταθερά και προς τις τέσσερις κατευθύνσεις». Μαρτυρία ή όραμα; Εξαπτέρυγα ή εξωγήινοι;

Ας πούμε πως υπάρχουν εξωγήινοι, άλλωστε το ενδεχόμενο ύπαρξής τους το αποδέχεται και το Βατικανό. Τότε θα είναι ή φιλικοί (όπως πιστεύουν όσοι τους λατρεύουν σαν θεούς) ή εχθρικοί (όπως πίστευε ο Χόκινγκ) ή αδιάφοροι. Σαν αδιάφοροι, θα προσπεράσουν τον φθαρμένο πλανήτη μας, σηκώνοντας ποιος ξέρει πόσους ώμους (ή κανέναν, αν είναι ενεργειακά όντα), και θα μας αφήσουν στη μοίρα μας. Σαν εχθρικοί, θα μας χρησιμοποιήσουν σαν πειραματόζωα, δούλους ή εδώδιμη ύλη, οπότε θα πρέπει να ελπίζουμε ότι η χολιγουντιανή «Ημέρα Ανεξαρτησίας» θα γίνει πραγματικότητα και κάποιος ηρωικός πλανητάρχης θα μας σώσει. Κι αν είναι φιλικοί, θα μας τραβήξουν το αυτί με τα ποιος ξέρει πόσα χέρια τους, θα γιατρέψουν τη Γη και θα φύγουν. Αφήνοντάς μας ελεύθερους να την ξανακαταστρέψουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή