Θεωρείο (22/05/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με Σασόλι και Μισέλ

Η ελληνική συμμετοχή στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Μαΐου με κεντρική εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου θα τιμηθούν και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Στην εκδήλωση, που έχει αναλάβει να διοργανώσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, έχουν προσκληθεί υψηλές προσωπικότητες, εντός βεβαίως των ορίων που θέτουν οι υγειονομικοί περιορισμοί. Ετσι στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, τους οποίους το βράδυ τούς περιμένει δείπνο με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόσκληση έχουν λάβει ακόμα και όλοι οι Ελληνες που έχουν διατελέσει στο παρελθόν επίτροποι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Σταύρος Δήμας, η Αννα Διαμαντοπούλου και η Μαρία Δαμανάκη, αλλά και όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί. Εάν αποδεχθούν την πρόταση, τότε θα δούμε μαζί Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη.

Μετακόμιση

Για όσους δεν το γνωρίζουν, με αφορμή τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, έχει συσταθεί αυτόνομο «Γραφείο Ελληνικού» που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπ. Οικονομικών. Τελευταία υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά του γραφείου στο υπ. Ενέργειας, κάτι που, αν τελικά ισχύσει, δείχνει τη διαφορετική διάσταση που θέλει να δώσει το Μαξίμου στην εμβληματική επένδυση.

Στήριξη στα δύσκολα

Το χθεσινό τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή του Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, στο Μαξίμου δεν είχε μόνο προσκήνιο, αλλά και μια άγνωστη σημειολογία. Η Αθήνα είχε στηρίξει τον επικεφαλής του Frontex, όταν αυτός δεχόταν αμφισβήτηση τόσο εσωτερικά στον οργανισμό όσο και από την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα από την επίτροπο Γιόχανσον. Ο Λεζερί με τη σειρά του στήριξε την Ελλάδα, όταν η χώρα δεχόταν κριτική για παράνομα pushbacks. H αμοιβαία σχέση… στήριξης φάνηκε στη διατύπωση του Μητσοτάκη πως «είναι μια ευκαιρία να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια».

Boυλευτές στα θρανία

Στα θρανία αποφάσισε να καθίσει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τους βουλευτές του κόμματος, προσφέροντας υψηλού επιπέδου σεμινάρια με θέμα α) τη Συνταγματική Ιστορία και β) τη Λειτουργία Θεσμών. Τα σεμινάρια ανέλαβε να πραγματοποιήσει το ΙΔΚΚ και ο διευθυντής του Πάνος Σταθόπουλος, με υψηλούς ομιλητές. Στην πρώτη θεματική ενότητα ορίστηκε ο Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών – μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΔΚΚ, έχοντας για μαθητές αυτή τη φορά μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή