Υποβολείο

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις ο Μητσοτάκης πει κάτι για τον κορωνοϊό, του χυμάει αμάδι η αντιπολίτευση. l Μετά το Σαββατοκύριακο του «φτου ξελευτερία», παρατήρησε ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», αναφερόμενος στα μεταμεσονύκτια κορωνοπάρτι που καμαρώσαμε ανά τη χώρα σε πλατείες, φαρδιές σκάλες, πανεπιστημιακά προαύλια και άλλα νυχτερινά, υπαίθρια πάλκα. l Και αμέσως «από τη μια χαλαρώνει τα μέτρα και από την άλλη κουνάει το δάχτυλο στον λαό», σαλπίζει η συριζαϊκή αφρίλα. l «Η “ανευθυνότητα” αφορά πρωτίστως την κυβέρνηση», αναχαράζει χασμώμενο το ΚΚΕ, l αλλά και το τσιουάουα κιναλάκι γαυγίζει αγριωπά από πίσω τα ίδια, μπας και ξεχάσουμε ότι και αυτό διεκδικεί κόκαλο από την α λα Γκρέκα σοσιαλία. l Βάλτε τώρα που γυρίζει! l Πόσο θα κρατήσει ακόμα η «ευκαιρία»; 

l Οσο εγκληματικά είναι αυτά που επέτρεψαν την τραγωδία στο Μάτι l άλλο τόσο είναι ανόσια όσα συνέβησαν στη φάρσα της «σύσκεψης» του Τσίπρα και των «επιτελών» του. l Οπου «δεν είχαν ιδέα» για τους νεκρούς που συσσωρεύονταν ήδη στους καμένους δρόμους, στα πυρπολημένα σπίτια, στα παγιδευμένα αυτοκίνητα. l Αυτή η ελεεινή «σύσκεψη» του συριζαϊκού φαρισαϊσμού βαραίνει πάντα σαν προσωπική προσβολή τον συνειδητό πολίτη. l Και απαιτεί δικαίωση, τώρα που η ανακριτική έρευνα επιβεβαιώνει πως, ναι, ήταν σκέτο «θέατρο». l Η καταδίκη όσων διέπραξαν εκείνο το όνειδος πρέπει να είναι χειροπιαστή. l Οχι «ο λαός τους καταδίκασε στις εκλογές» και άλλα τέτοια κούφια. l Αν μη τι άλλο, να γίνει βούκινο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς η πρωτοφανής ποταπότητα εκείνης της νυχτιάς l – εκείνης της πρωθυπουργίας. 

l Δεν μου φαίνεται πειστική η δήλωση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως πως το «συμμάζεμα» που άρχισε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας «θα συνεχιστεί και σε άλλα ΑΕΙ». l Πέρασαν δύο χρόνια Ν.Δ. και μόλις τώρα αναγγέλθηκε συμμάζεμα τεσσάρων τμημάτων πρώην ΤΕΙ l – από τα δεκάδες που, χωρίς καμία μελέτη και χωρίς ίχνος ντροπής «ανωτατοποίησαν» οι εθνοσωτήρες Συριζανέλ. l Υπάρχουν, βέβαια, πολλά σοβαρά ζητήματα στην εκπαίδευση – τι να πρωτοπιάσεις. l Δεν αντιλέγω, και μάλιστα χειροκροτώ τις περισσότερες από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Εκπαίδευση. l

Επείγει όμως και η ανάγκη να συμμαζευτεί δραστικά, να «εξορθολογιστεί» ο χάρτης των ΑΕΙ της χώρας l τα οποία για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους ιδρύονταν επί δεκαετίες, με σχολές και τμήματα κατεσπαρμένα στους πέντε ανέμους l – εξ ου και διαολοσκορπίσματα τα καζάντια τους. l Σοβαρό, όμως, συμμάζεμα, όχι όπως το «Σχέδιο Αθηνά» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Η δε κ. Κεραμέως οφείλει να εξηγεί περισσότερο: l Τι θα πει «αναστείλαμε την ίδρυση 37 σχολών που είχε αποφασίσει στο γόνατο ο Σύριζα»; l Αυτό το κάνατε την επομένη των εκλογών. l Ακόμα δεν τα καταργήσατε; l Του πρύτανη του ΕΚΠΑ του «χαρίσατε» εντέλει αυτά που αξιώνει, l αυτά που του είχε «προσφέρει» ο Σύριζα από τα 37; l Διότι άγονα δεν είναι μόνο πολλά που εδρεύουν σε κωμοπόλεις· είναι και πολλά από τα ανασούμπουρδα τμήματα υδροκεφαλικών κεντρικών ΑΕΙ. l Το νοικοκύρεμα των ΑΕΙ οφείλει να είναι διαφανές, ταχύ και, κυρίως, αδυσώπητο. 

l Πολάκης – Τζάκρη. l Η άμωμος μίξις. l Εμπνευσμένη δε η τοποθέτησή τους ως κύριων εκπροσώπωwν του Σύριζα στην προανακριτική της Βουλής για τη διαβόητη «Επιχείρηση Σύριζα Τσάνελ», l με ceo τον Νίκο Παππά, ελέω Τσίπρα βεβαίως, και «μπροστινό» τους τον βοσκοτοπίτη Καλογρίτσα. l Λένε ότι η Κουμουνδούρου τους τοποθέτησε διότι ένα «τρελό φορτηγό» σε κατηφόρα είναι ό,τι πρέπει για να ανατινάξει το «στημένο σκηνικό της Ν.Δ». l Εμένα, πάλι, μου φαίνεται ως ένδειξη απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ. l Σου λέει, tale τα υπερασπιστικά μας επιχειρήματα, quale και η εκπροσώπησή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή