Θεωρείο (26/05/21)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβος για… αντίποινα

Ενας «φόβος» υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο υπ. Εξωτερικών. Μήπως κατά τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιχειρήσει να πάρει τη… ρεβάνς σε ελληνικό έδαφος για όσα είπε ο Νίκος Δένδιας στην Αγκυρα. Επειδή κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, ο υπ. Εξωτερικών ετοιμάζεται πυρετωδώς για κάθε πιθανή και… απίθανη τοποθέτηση του «φίλου Μεβλούτ», όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον Τούρκο αξιωματούχο σε όλες τις κοινές τους εμφανίσεις. Φίλος μεν, φιλτάτη δε η… πραγματικότητα.  

Ανταλλαγή ψήφων με… drones

Στην τελευταία ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Πολωνία δεν ψήφισε τον «φάκελο προόδου» ο οποίος κατακεραύνωνε την Αγκυρα, κρατώντας για πολλοστή φορά φιλοτουρκική στάση. Λίγο μετά έγινε γνωστό πως η Πολωνία αγόρασε από την Τουρκία 24 drones, κάτι που έκανε πολλούς να μιλήσουν για «ανταλλαγή». O Πολωνός πρόεδρος πάντως ετοιμάζει τις επόμενες μέρες επίσκεψη στην Αγκυρα όπου θα επικυρωθεί και η συμφωνία των δύο χωρών.  

Ψάχνουν γέφυρες

Ολο και πιο πολύ συζητείται τελευταία σε όλα τα εσωκομματικά μπλοκ του ΚΙΝΑΛ το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Ενόψει της επόμενης φάσης του κόμματος, που θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, άπαντες θέλουν πιο ενεργή εμπλοκή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναζητώντας γέφυρες. Προσώρας πάντως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στον ίδιο τον Βενιζέλο, που προτιμά την πορεία του μοναχικού καβαλάρη.  

Σαρωτικός ανασχηματισμός

Μπαράζ δημοσκοπήσεων αναμένεται να κάνει εντός του θέρους ο ΣΥΡΙΖΑ για να δει πού βρίσκεται. Και όταν λέμε δημοσκοπήσεις εννοούμε αναλυτικές μετρήσεις με έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία. Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν και βασικό οδηγό για τις αποφάσεις του Τσίπρα από Σεπτέμβρη. Οι πιο προωθημένοι λένε πως έρχεται… σαρωτικός ανασχηματισμός στην Κουμουνδούρου.  

Στον κουμπάρο

Η κάθοδος του Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία είχε πολλά παρασκήνια. Σήμερα θα σας πω ένα. Ο πρόεδρος ήταν καλεσμένος του δημάρχου Πύργου (και πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ) Τ. Αντωνακόπουλου, για τον οποίο είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και καιρό «παίζει» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας άλλο που δεν ήθελε καθώς δεν έχει και πολλούς δημάρχους συνομιλητές πανελλαδικά. Η επίσκεψη όμως είχε και άλλο στόχο: να αβαντάρει και τον προσφάτως εκλεγέντα συντονιστή της νομαρχιακής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Φλεβοτόμο, ο οποίος είναι της άμεσης επιρροής του… Ν. Παππά καθώς είναι κουμπάροι. Προφανώς ο Τσίπρας και θέλει να έχει… απευθείας σχέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή