90 χρoνια πριν… 27-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ: […] ασύνηθες επεισόδιον εσημειώθη κατά την δεξίωσιν την γενομένην προς τιμήν 21 αμερικανών δημάρχων οίτινες επεσκέφθησαν τους Παρισίους επ’ ευκαιρία της αποικιακής εκθέσεως. Οταν κατά το επακολουθήσαν γεύμα τα ποτήρια επληρώθησαν καμπανίτου όπως οι δήμαρχοι προπίουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος του Λος Αντζελες κ. Τζων Κλίντον Πόρτερ, ηγέρθη μετά της συζύγου του της τραπέζης επιδεικτικώς και απήλθε διαμαρτυρόμενος εναντίον των λοιπών συναδέλφων του οίτινες παρεβίαζον τον νόμον περί απαγορεύσεως των οινοπνευματωδών [φωτ. Ο Πόρτερ κάνει πρόποση με νερό].
 
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ολόκληρος η πόλις ευρίσκεται εν αναστατώσει συνεπεία μιας αυθαιρέτου ενεργείας των Αλβανικών Αρχών, αι οποίαι άνευ ουδεμιάς αφορμής συνέλαβον παρά τα ελληνοαλβανικά σύνορα πλησίον της μεθορίου της Καστορίας ένα δεκανέα και ένα στρατιώτην Ελληνας, τους οποίους μετέφεραν υπό συνοδείαν εις Αργυρόκαστρον. Ως αφορμή της συλλήψεως φέρεται το ότι οι Ελληνες στρατιώται θέλοντες να μεταβούν εις το παρά τα ελληνοαλβανικά σύνορα φυλάκιόν των διήλθον διά του Αλβανικού εδάφους.
 
ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ: Εις την Κωνσταντινούπολιν επωλήθησαν ως άχρηστος χάρτης τα αρχεία της Υψηλής Πύλης και το εμπόρευμα αυτό βάρους τριάκοντα χιλιάδων οκάδων ηγοράσθη από κάποιον Βούλγαρον στρατηγόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή