Θεωρείο (27/05/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΓΑΠ πήρε τη θέση της… Κεφαλίδου

Χοντρό παρασκήνιο είχε τις τελευταίες ημέρες η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης. Σε αυτήν θα συμμετέχουν συνολικά 4 βουλευτές από τα εθνικά Κοινοβούλια των 27 χωρών, στο σύνολο δηλαδή 108 πολιτικοί. Είθισται τη θέση να καταλαμβάνουν μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Και εδώ αρχίζει το παρασκήνιο: Ο ΓΑΠ ήθελε πάση θυσία να είναι μέσα στους 4 της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στους 108, όμως υπήρχε μία λεπτομέρεια: δεν ήταν μέλος της Επιτροπής. Η πίεση του πρώην πρωθυπουργού προς όλες τις πλευρές ήταν μεγάλη ώστε να πάρει τελικά τη θέση ο ίδιος και όχι η Χαρά Κεφαλίδου, που ήταν η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή. Οπερ και εγένετο. Οι 4 εκπρόσωποι της Ελλάδας θα είναι τελικά ο Γιώργος μαζί με τους Δημήτρη Καιρίδη, Μαριέττα Γιαννάκου και Γιάννη Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς αντίποινα

Ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, που είναι σε πλήρη γνώση του Μαξίμου και επισφραγίστηκε μετά το «αντάρτικο» που έκανε για τη συνεπιμέλεια. Κάτι που σημαίνει πως η διαφοροποίησή της στο θέμα στο νομοσχέδιο δεν χάλασε τη σχέση της με την κυβέρνηση.

Απουσία

Στη σημερινή επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. –και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης– έχουν προσκληθεί, όπως σας έλεγα τις προάλλες, όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας. Οι απαντήσεις που έχουν δώσει είναι όλες θετικές, πλην Καραμανλή, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν θα δώσει το «παρών» σε αντίθεση με τους Αντ. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμο. Θετικός επί της αρχής ήταν και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος όμως θα είναι εκτός Αθηνών και απάντησε πως εάν επιστρέψει εγκαίρως θα δώσει το «παρών».

Πρόταση Πουλά

Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας για το εμβόλιο της ΑstraZeneca που συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής είχε τεθεί και την περασμένη Τρίτη στην ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια παρουσία του Σ. Τσιόδρα και της Μαρίας Θεοδωρίδου. Εκείνος που το έβαλε στο τραπέζι ήταν ο Α. Πουλάς, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα και γιατρός στο επάγγελμα. Μου μετέφεραν δε πως η Θεοδωρίδου αλλά και οι Τσιόδρας, Κικίλιας άκουσαν με προσοχή την τοποθέτηση του γιατρού.

Μία κούτα Καρέλια

Φανατικός καπνιστής ο Σεργκέι Λαβρόφ, δέχτηκε το κατάλληλο δώρο από τον Νίκο Δέδνια κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ του έδωσε μία κούτα τσιγάρα Καρέλια με τον Ρώσο να ανταποδίδει με αυθεντική ρωσική βότκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή