Θεωρείο (02/06/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανορθόδοξος συνδυασμός

Πώς γίνεται να είναι κάποιος αν. γραμματέας κόμματος αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα να έχει αποσπαστεί σε υπουργείο; Ο Μάριος Ψυχάλης, υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης Λυκόβρυσης και σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο, πέτυχε αυτόν τον ανορθόδοξο συνδυασμό, καθώς αποσπάστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στη γενική γραμματεία Ιθαγένειας, ενώ είναι εν ενεργεία αν. γραμματέας του τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ. Η συγκεκριμένη απόσπαση, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει έξαλλο τον –κλασικό νεοδημοκράτη– δήμαρχο Πεύκης Τάσο Μαυρίδη.

Ενόχληση

Το θέμα, πάντως, των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών της κυβέρνησης δεν ενοχλεί μόνο τον δήμαρχο Πεύκης, που εν προκειμένω άλλωστε έχει και προσωπικό θέμα. Στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπάρχει συζήτηση πως συχνά-πυκνά οι… μετεγγραφές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει εντός «γαλάζιας» κυβέρνησης. Και αυτή η ενόχληση τώρα μπορεί να είναι υπόγεια, αλλά εάν οι πασοκογενείς δεν γίνουν λίγο πιο σεμνοί, μπορεί και να γίνει φανερή.

Ενδεια νέων στελεχών

Οι δεξιοί, λοιπόν, ενοχλούνται με τους πασοκογενείς, αλλά πρέπει να δουν και τη δική τους καμπούρα. Το viral βίντεο της 30χρονης πολιτεύτριας της Ν.Δ. που ασχολήθηκε με τις γυναικείες τρίχες και την… κυτταρίτιδα, ανέδειξε για μία ακόμη φορά πως η «γαλάζια» παράταξη έχει πρόβλημα σοβαρών στελεχών στις μικρότερες ηλικίες. Για την ίδια, πάντως, την πολιτεύτρια δεν νομίζω πως η αρνητική δημοσιότητα αποτελεί πρόβλημα, καθώς για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής το πρώτο που χρειάζεται είναι η αναγνωρισιμότητα, η οποία επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: ή με πολλή δουλειά ή με παραληρήματα εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας επιλέγει την πορεία του.

Ο Πεκέρ στις… ΗΠΑ

Οι αποκαλύψεις του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ για σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα –παρακλάδι της Αλ Κάιντα– έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, που παρακολουθεί στενά και αναλύει μέχρι κεραίας τα viral βίντεο του Τούρκου.

Ιστορικός τελικός

Σε διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργανώνει η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από τον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 ανάμεσα στον Αγιαξ και στον Παναθηναϊκό, θα συμμετάσχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκτός των άλλων είναι γνωστός και για τα φιλοπαναθηναϊκά αισθήματά του. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας – 50 χρόνια από τον τελικό του Wembley ανάμεσα σε Αγιαξ και Παναθηναϊκό». Νομίζω, εν προκειμένω, το σύνθημα Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο: με σφραγίδα ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή