Είναι απλή αριθμητική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε προχθές μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, αν βέβαια δεχθούμε πως το παιχνίδι της πολιτικής παίζεται με κανόνες. Συνήθως –και είναι παγκόσμιο το φαινόμενο– στην πολιτική επιτρέπονται όλα τα χτυπήματα, καθώς αυτά που δίνονται κάτω από τη μέση αποδεικνύονται και τα πιο αποτελεσματικά. Συνεπώς, από αυτήν την οπτική, το ζητούμενο είναι γιατί έγινε αυτή η παρέμβαση και ποιον τελικά ωφέλησε. 

Είναι απολύτως λογικό ο Αλ. Τσίπρας να ενδιαφέρεται για το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, γιατί αυτό το κόμμα είναι η μόνη του ελπίδα να επανέλθει στην εξουσία. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει. Είναι ολοφάνερο πως αν εκλεγεί ο Ανδρ. Λοβέρδος, το όνειρο για την προοδευτική κυβέρνηση θα μείνει στο μυαλό του Αλ. Τσίπρα. Ο Ανδρ. Λοβέρδος τράβηξε τα πάνδεινα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν και είναι επόμενο να απορρίψει πανηγυρικά τέτοια συνεργασία. Συνεπώς ο Αλ. Τσίπρας είναι φυσικό να δείξει την προτίμησή του προς τους άλλους συνυποψηφίους. 

Ως γνωστόν, οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, αυτό το 8%, στη συντριπτική πλειονότητά τους διάκεινται εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, καθώς τεκμηριώνεται και από όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις. Αρα ό,τι υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας το προσεγγίζουν με εχθρική, απορριπτική διάθεση. Τούτου δοθέντος, αυτή η προχθεσινή παρέμβασή του ποιον ωφέλησε; Αναμφίβολα τον Ανδρ. Λοβέρδο, ο οποίος θα πρέπει να του κάνει και ένα ευχαριστήριο τηλεφώνημα για την απρόσμενη «υποστήριξη». Στερείται κάθε σοβαρότητος η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να επαναφέρει κάθε τόσο την προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να σχηματίσει μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική. 

Κάποιος να του πει ότι με τη συγκεκριμένη απλή αναλογική το δεύτερο με το τρίτο κόμμα δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Θα πρέπει να συμπράξει και ένα ακόμη κόμμα, και πάλι δεν είναι σίγουρος ο αριθμός 151. Βέβαια, όλα αυτά με δεδομένο ότι τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ θα την εγκρίνει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, κάτι εντελώς απίθανο. 

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Αλ. Τσίπρας; Στοιχειώδης αριθμητική είναι. Τα γνωρίζει μια χαρά, αλλά θα πρέπει να προσφέρει ένα όραμα στους απογοητευμένους βουλευτές του, ακόμη και αν είναι απατηλό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή