Θεωρείο (05/06/21)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόεδρε, είμαστε έτοιμοι»

Ενδιαφέρουσα η χθεσινή ατάκα στελέχους της Ν.Δ., μόλις ο πρωθυπουργός έφθασε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, για να προεδρεύσει, ύστερα από καιρό, σε κομματική εκδήλωση, καθώς συνεδρίαζαν οι γραμματείες του κόμματος. «Πρόεδρε, είμαστε έτοιμοι οργανωτικά», του είπε, προσθέτοντας πως η Ν.Δ. όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν παραμέλησε την κομματική οργάνωση, αλλά τη δούλεψε «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος. Το βέβαιο είναι πως ο Μητσοτάκης μόλις άκουσε αυτή την… ετοιμότητα χαμογέλασε τόσο, που φάνηκε και μέσα από τη μάσκα, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν με το σήμα της Ν.Δ.  

Αφανής ήρωας

Το σχέδιο εμβολιασμού της Ελλάδας, σε επίπεδο οργάνωσης και εκτέλεσης, είναι κατά κοινή ομολογία άριστο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πίσω από την καλή οργάνωση βρίσκεται ένας αφανής –και ως συνήθως άγνωστος– ήρωας. Πρόκειται για τον ταξίαρχο Αρίστο Περρή, ο οποίος έχει αναλάβει από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων το έργο ομαλής τροφοδοσίας των εμβολιαστικών κέντρων πανελλαδικά. Εξ ου και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, για να του δώσει τα εύσημα για την καλή δουλειά του.

Δεξίωση

Τους Ελληνες επαγγελματίες –διαφόρων κλάδων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής– που ζουν στην Ουάσιγκτον προσκάλεσε η πρέσβειρα της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η πρόσκληση, σεμνή και απέριττη, καλεί σε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία την Κυριακή 6.30 το απόγευμα. Πίσω από την ευγενική κίνηση υπάρχει και η ανάγνωση πως η πρέσβειρα θέλει να δημιουργήσει περισσότερους πομπούς του μηνύματός της, που κάποιοι λένε πως θέλει ενίσχυση. Εξάλλου, οι δημόσιες σχέσεις με τον ίδιο τρόπο γίνονται είτε κατεβαίνεις δήμαρχος στα Φιλιατρά –τόπο καταγωγής της πρέσβειρας– είτε είσαι πρέσβης στην Ουάσιγκτον.  

Κομμένη ερώτηση

Περίπου πέντε βουλευτές της Ν.Δ. ετοιμάζονταν να καταθέσουν κοινή ερώτηση στον Μ. Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα. Τελικά παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και η ερώτηση κόπηκε, καθώς θεωρήθηκε πως θα δημιουργούσε λάθος εντυπώσεις. Για την ιστορία, οι βουλευτές ανήκουν στο «βαθύ γαλάζιο», κοινώς στην πολύ δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.  

Το μάτι των ΗΠΑ

Η επίσκεψη του Τζέφρεϊ Πάιατ στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες δεν είναι είδηση. Ο Αμερικανός πρέσβης από την αρχή της θητείας του έχει επιλέξει να έχει ανοικτό δίαυλο με τη συμπρωτεύουσα, βλέποντας συχνά-πυκνά το πολιτικό προσωπικό της πόλης, όπως έκανε και τώρα, όπου συνέφαγε με τον πιο «παλιό» της πόλης Απ. Τζιτζικώστα, είδε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα, ενώ είχε τετ α τετ για αρκετή ώρα και με τον υφυπουργό Στ. Καλαφάτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή