Η προσδοκία της ανάπτυξης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο της κυβέρνησης. Η προσδοκία της ανάπτυξης και η διαχείρισή της. Ολα τα άλλα είναι επιφαινόμενα. Και η δημοσκοπική υπεροχή και η διαμόρφωση μιας πλειοψηφικής συνείδησης για μεταρρυθμίσεις αυτήν την προσδοκία έχουν ως υπόβαθρο. Νομίζω πως έχει γίνει αντιληπτό ότι η πανδημία αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση της οικονομίας, με την εισροή κολοσσιαίων πόρων. Ετσι, οι πολίτες προσδοκούν όχι μόνον την παραγωγή πλούτου, αλλά και τη δίκαιη διανομή του. Αυτό είναι το στοίχημα της εθνικής οικονομίας και, φυσικά, και της κυβέρνησης. 

Η πλειονότητα των πολιτών την εμπιστεύεται για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο, καθώς έχει αποδείξει πως διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία και, κυρίως, γιατί η ιδεολογία της κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης με αιχμή την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην κεντρική της έκφραση, έχει ξεπεράσει τις παλιότερες κρατικιστικές αγκυλώσεις της. Σήμερα, η παραγωγή πλούτου μπορεί να επιτευχθεί με την κινητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου και την απαραίτητη συμβολή του τραπεζικού συστήματος. 

Είναι προφανές πως το έργο της διαχείρισης των δεκάδων δισεκατομμυρίων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα εκταμιεύονται με βάση την πορεία της εκτέλεσης των προγραμμάτων για τα οποία εγκρίθηκαν. Οι κίνδυνοι δεν είναι λίγοι. Μπορεί τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος να βρεθεί σε αδυναμία να αντεπεξέλθει στο ποσοστό της συμμετοχής του, όσο και ο τραπεζικός τομέας να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Από τη δεκαετή κρίση εξέρχεται πολυτραυματίας. 

Αρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αναλάβει τον ρόλο του στρατάρχη που θα συντονίσει αυτήν την προσπάθεια, η οποία θα αναμορφώσει την πατρίδα μας. Η ευκαιρία είναι ανεπανάληπτη. Μερικές φορές οι λαοί ζουν ιστορικές στιγμές και δεν το αντιλαμβάνονται σε χρόνο ενεστώτα. Η διαπίστωση της μοναδικότητας της στιγμής έχει αναδρομικό χαρακτήρα και κατά τεκμήριο αφορά ευκαιρία που χάθηκε. Απεναντίας, οι λαοί οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι η περίοδος που ζουν θα χαράξει το μέλλον όχι μόνον το δικό τους αλλά και των επόμενων γενεών, ανταποκρίνονται τόσο στην ιστορικότητα των στιγμών όσο και  στο εθνικό καθήκον τους. 

Συνεπώς, η κυβέρνηση, σαν μια ομάδα κρούσης με ένα ομογενοποιημένο γενικό επιτελείο, ας φροντίσει να διαχειριστεί με τον πιο παραγωγικό και δίκαιο τρόπο τις προσδοκίες των πολιτών.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή