Υποχρεωτικός εμβολιασμός

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ πιθανό μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Βιοηθικής να παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη γνωμοδότησή της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η ενδεκαμελής επιτροπή, που απαρτίζεται και από έγκριτους νομικούς, αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος.

Απομόνωση

Δεν ήταν μια καλή μέρα για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας η προχθεσινή. Στη σύνοδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ βαλκανικών χωρών, ο Τούρκος στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ φέρεται να δυσαρεστήθηκε όταν είδε πως στο διάλειμμα των εργασιών, σε μια πιο χαλαρή στιγμή, οι ομόλογοί του επέλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις. Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι πυρετώδεις και ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, φαίνεται να έχει αναλάβει ατύπως την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Πράσινος ήλιος

ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη είναι, όπως μου μεταφέρουν, το όνομα που θέλει να δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΙΝΑΛ. Στο δεκαπεντάλεπτο βίντεο με την υποψηφιότητά του, που θα παρουσιάσει στις 16 Ιουνίου, μαζί με τη διακήρυξη θα υπάρχει και μια προτροπή προς τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα που θα ανοίξει, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το τελικό κείμενο. Εκ των ων ουκ άνευ, η επαναφορά του πράσινου χρώματος και βεβαίως του πράσινου ήλιου.

Ο Πίνατ

«Παρεμβολές» από τον Πίνατ δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του ψηφιακού συνεδρίου «Beyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security». Ο πρωθυπουργικός σκύλος άρχισε να γαβγίζει όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέλυε τη σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει η ελληνική κυβέρνηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Ευρωσκεπτικιστής δεν είναι, μάλλον κατάλαβε ότι ήταν η ώρα του φαγητού, αφού στο τέλος της συζήτησης, έπειτα από σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός εξήγησε στο πάνελ πως οι Ελληνες μπορούν να διδάξουν τη μεσογειακή διατροφή, που είναι υγιεινή. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως το κατσικίσιο τυρί είναι υγιεινό και πως το κατσικίσιο κρέας έχει χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από το μοσχαρίσιο.

Ιατρική κουβέντα

Ρέστα δίνει κάθε μέρα στην επιτροπή της Βουλής για το εργασιακό ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Μετά τον «Χατζηθάφτη», μπαίνοντας στα ενδότερα της Ιατρικής, όταν ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Μαραβέγιας υποστήριξε τις ρυθμίσεις για την εξ αποστάσεως εργασία – τηλεργασία, τον ρώτησε: «Κύριε Μαραβέγια, απ’ ό,τι ξέρω είστε χειρουργός – πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή