Στο βουνό ο Μητσοτάκης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδεία στα Ιωάννινα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός για την ερχόμενη Παρασκευή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνδυάσει την παρουσία του στην Ηπειρο με ένα γάμο, στον οποίο είναι καλεσμένος το Σάββατο στο Πάπιγκο. Το ότι θα βρεθεί στις πλαγιές της Τύμφης σε ύψος 960 μέτρων, ή αλλιώς στο βουνό, προκαλεί πάντα συνειρμούς μεγάλων αποφάσεων ή αλλιώς ανασχηματισμού… Εχει ξαναβρεθεί, άλλωστε, στην περιοχή και μάλιστα στο Μέτσοβο όταν επέλεξε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Μαθαίνω πως το επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι «αναίμακτο». Θα αργήσει βέβαια να γίνει λόγω εργασιακού, αφού και η συνεδρίαση της Δευτέρας αναβλήθηκε. Ποιο είναι το νέο πρόβλημα; Το γεγονός πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία του συνεδρίου έχει προβληματίσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, με τους εκπροσώπους της να σχεδιάζουν να βάλουν το θέμα στο τραπέζι και να ζητούν μια ημερομηνία από τον Αλέξη Τσίπρα. Ισως λίγο μετά τη ΔΕΘ. Η προγραμματική συνδιάσκεψη πηγαίνει για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. 

Μαθήματα αρχαίων ελληνικών

Στην ακαδημία Vivarium Novum της Ρώμης, 50 μαθητές από 50 χώρες διδάσκονται με υποτροφίες τα αρχαία ελληνικά και έτσι ο Μαργαρίτης Σχοινάς επέλεξε να τους αιφνιδιάσει όταν απηύθυνε τον χαιρετισμό του στη γλώσσα που μαθαίνουν και αγαπούν. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε «ότι τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά αποτελούν το θεμέλιο όλου του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και υπογράμμισε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε την κλασική παιδεία για να προχωρήσουμε στο μέλλον με τα απαραίτητα εφόδια που τόσο γενναιόδωρα μας προσφέρουν τα κείμενα των προγόνων μας». Πώς χαιρέτισε τους μαθητές που επικοινωνούν ακόμη και εκτός μαθημάτων στα λατινικά και στα αρχαία ελληνικά; «Εύχομαι υμίν αεί υγείαν σχειν και δύναμιν. Οφείλω δ’ υμίν πλείστας χάριτας, έρρωσθε και υγιαίνετε».

Euro 2021 και Πρέσπες

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση πως δεν φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τις τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο ο Ν. Δένδιας βρήκε τον τρόπο, μέσω ποδοσφαίρου, να «καρφώσει» και την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Ν. Κοτζιά. Για να προλάβει τα χειρότερα, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ομόλογό του στη Β. Μακεδονία, Μπ. Οσμάνι, καθώς οι γείτονες φαίνεται πως βρήκαν ένα παράθυρο στο κείμενο που υπεγράφη στους Ψαράδες το 2018 (άρθρο 1, παρ. 3ε) ώστε η χώρα τους να κατέβει στους αγώνες του Euro χωρίς το «North» μπροστά από το «Macedonia», με τη συντομογραφία που προβλέπει το ISO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή