Επίδειξη μόδας «Made in Greece» από τον Οίκο Dior στο Καλλιμάρμαρο

Επίδειξη μόδας «Made in Greece» από τον Οίκο Dior στο Καλλιμάρμαρο

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Made in Greece» με όλη τη σημασία της έκφρασης και γεμάτη συμβολισμούς θα είναι η επίδειξη μόδας που θα παρουσιάσει ο οίκος υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο, στις 17 Ιουνίου.

Ο γαλλικός οίκος θα παρουσιάσει ένα πολύπλευρο υπερθέαμα στον χώρο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με πυρήνα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με αναφορές στον ρόλο του ελληνικού πνεύματος για τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αξιών της ανθρωπότητας. Σε μια σύνδεση της παράδοσης με τη νεωτερικότητα, η συλλογή του οίκου με τίτλο «Dior Cruise Collection» θα αναδείξει την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos), ενώ το μήνυμά της θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την τηλεόραση και τα social media σε όλο τον κόσμο.

Για την ειδική κολεξιόν που τιμά την Ελλάδα ο Dior συνεργάστηκε με Ελληνες δημιουργούς που ειδικεύονται σε τέχνες όπως η ύφανση, το κέντημα και το μετάξι, αλλά και τα κεραμικά και τα κοσμήματα, και προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το Σουφλί, την Ηπειρο και το Αργος μέχρι την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Οι περίπου 400 διεθνείς καλεσμένοι, οι οποίοι θα φθάσουν στην Αθήνα από όλο τον πλανήτη για να παρακολουθήσουν ζωντανά το μεγάλο γεγονός, θα δουν την παραδοσιακή τεχνογνωσία (craftmanship) που μεταφέρθηκε από τη μια γενιά στην επόμενη και το μεγαλείο της ελληνικής χειροτεχνίας. Ελληνες φωτογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, μουσικοί και τεχνικοί συνεργάστηκαν επίσης για το ντεφιλέ του οίκου. Ειδικά για τις φωτογραφίσεις στους αρχαιολογικούς χώρους θα συνεργαστούν δέκα φωτογράφοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, που επιλέχθηκαν για την υψηλή αισθητική και τον επαγγελματισμό τους. Οταν σβήσουν τα φώτα στο Καλλιμάρμαρο, οι Ελληνες επαγγελματίες θα έχουν γίνει γνωστοί σε ένα διεθνές κοινό που θα τους ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες.

Προς τιμήν των Ελλήνων δημιουργών, ο Dior προγραμματίζει τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί και στην Καλαμάτα, δύο μέρη που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αλλά και σύνδεσης του οίκου μόδας με τις τοπικές πρώτες ύλες. Στην Αθήνα το ντεφιλέ θα μεταδοθεί στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην Πλάκα.

Επενδύσεις

Στον χώρο των επενδύσεων, μια σημαντική είδηση μπορώ να σας μεταφέρω, που θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες. Ο Κώστας Σκρέκας (φωτ.) στις 24 Ιουνίου ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, για τη χρηματοδότηση έργων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του εγχειρήματος της απολιγνιτοποίησης.

Τσίπρας vs Τασούλα

Προετοιμασμένο φέρεται πως ήταν το προεδρείο της Βουλής για τη νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου την Παρασκευή. Οι παρατηρητικοί είδαν πως ο Κώστας Τασούλας, στις 11.18, κατευθύνθηκε στο προεδρείο, όπου βρισκόταν ο Γιώργος Λαμπρούλης, και συνομίλησε μαζί του. Αυτό έγινε περίπου 45 λεπτά πριν ο Αλέξης Τσίπρας σηκωθεί από τη θέση του για να μιλήσει. «Δεν έχετε το δικαίωμα να διακόψετε τη συνεδρίαση», είπε εκτός μικροφώνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κώστα Τασούλα, λίγο πριν πέσουν τίτλοι τέλους και ακουστεί η κλασική μουσική από το κανάλι της Βουλής που κλείνει κάθε συνεδρίαση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε προς το μέρος του προέδρου της Βουλής, αλλά σύμφωνα με τους παρόντες στην αίθουσα ο διάλογος δεν συνεχίστηκε. Oσον αφορά τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σκονάκια που δίνονται στον Κώστα Τασούλα, ήταν ο Βασίλης Μπαγιώκος, ειδικός γραμματέας της Βουλής, που προσέγγιζε την έδρα του προεδρείου. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου που έγινε στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Παρασκευής. Οπως πληροφορούμαι, κανείς δεν συμφώνησε με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του Κώστα Τασούλα, με την αιτιολογία πως η ατζέντα του εργασιακού δεν πρέπει να αλλάξει.

Η γιορτή της Δημοκρατίας

Το πράσινο φως από τον ΕΟΔΥ και τα επιδημιολογικά δεδομένα στις αρχές Ιουλίου περιμένουν από την προεδρία της Δημοκρατίας για να διοργανώσουν τον εορτασμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πέρυσι, στους κήπους του Μεγάρου βρέθηκαν περίπου 500 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων 60 βουλευτές. Οι αρμόδιοι της προεδρίας είναι αισιόδοξοι πως αυτός ο αριθμός θα είναι φέτος αυξημένος. Προσκεκλημένοι αναμένεται να είναι και πάλι εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σημαιοστολισμός κατά το δοκούν, τέλος

Θυμάστε τους δημάρχους Χαλανδρίου και Ηλιούπολης, οι οποίοι στα μέσα Μαΐου είχαν υψώσει έξω από το δημαρχείο τη σημαία της Παλαιστίνης; Δύσκολα θα ξαναγίνει, καθώς η στήλη πληροφορείται πως ο Μάκης Βορίδης ετοιμάζεται να καλύψει το νομικό κενό που υπήρχε με νομοθετική πρωτοβουλία. «Δεν είναι δυνατόν, στα δημόσια κτίρια να αναρτώνται σημαίες κατά τη βούληση του οποιουδήποτε αιρετού ή μη», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΙΝΑΛ όπως ΠΑΣΟΚ

Δεν ξέρω αν έχει παίξει ρόλο το σπόιλερ του Ανδρέα Λοβέρδου, πως αν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές θα επαναφέρει τη Χαριλάου Τρικούπη στις ρίζες της σε επίπεδο ονόματος. 

Το πανό, πάντως, στη συγκέντρωση της Πέμπτης, που κρατούσε και η Φώφη Γεννηματά, είχε διπλή υπογραφή: Κίνημα Αλλαγής και δίπλα ΠΑΣΟΚ με τον παραδοσιακό ήλιο. Και όλα σε φόντο πράσινο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή