Θεωρείο (16/06/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία Καραμανλή  

Ειδική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ετοιμάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η εκδήλωση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, δηλαδή κάποιες ημέρες πριν από την επίσημη εορτή της 24ης Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Κάτι μου λέει πως η εκδήλωση θα έχει κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο πως δεν θα μιλήσει μόνο για το τότε, αλλά και για το αύριο.  

Με Μητσοτάκη  

Μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση ετοιμάζει η ΟΝΝΕΔ για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η Νεολαία της Ν.Δ. θα διοργανώσει ένα νεανικό φόρουμ, στα πρότυπα του Delphi Forum, με την ονομασία «project2030.gr YouthForum». Τις εργασίες του φόρουμ αναμένεται να ανοίξει o ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εγκρίνει την πρωτοβουλία στο ακέραιο.  

Σερβική τιμή

Μπορεί πρόσφατα ένας Σέρβος να μας στενοχώρησε –αναφέρομαι στον Τζόκοβιτς, που κέρδισε στον τελικό του Roland Garros τον Στέφανο Τσιτσιπά– αλλά ένας άλλος Σέρβος μάς έκανε μία ξεχωριστή τιμή. Ο λόγος για τον πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, που εξέδωσε το πρώτο βιβλίο στη σερβική γλώσσα με θέμα την Επανάσταση του 1821. Το έργο τιτλοφορείται «Ελλάδα: Πόλεμος για ανεξαρτησία, συγκρότηση του κράτους και παλιγγενεσία του έθνους» και μέσα στις 416 σελίδες του ο διπλωμάτης ρίχνει φως σε μια σειρά ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου βαλκανικού κράτους στη σύγχρονη εποχή. Ο Σπασόγιεβιτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς έχει συλλέξει στοιχεία από ιστοριογραφικές πηγές, απομνημονεύματα και πρωτογενές υλικό, παρουσιάζοντας τις συνθήκες του οθωμανικού ζυγού, υπό τις οποίες αναπτύχθηκε και τελικά εξαπλώθηκε το ελληνικό εθνικό κίνημα.  

Σαμπάνιες

Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιγαν στο Μαξίμου όταν άκουσαν τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως ο Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Οπως σχολίαζαν, η αποστροφή δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από τον Αλέξη και στρατηγικά αδιέξοδα, αφού οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν σχεδόν 15 μονάδες πίσω από αυτόν που δεν κάνει… ούτε για διαχειριστής.  

Δικαίωση

Στον αντίποδα, πάντως, ο Τσίπρας μάλλον δικαιώθηκε για μία άλλη αποστροφή του. Αυτή περί «ξεστοκαρίσματος» για την οποία τα αδηφάγα social media τον είχαν σταυρώσει. Οι παλινωδίες με το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν πολλούς να θυμηθούν εκ των υστέρων τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τον δικαιώσουν, καθώς η διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος έχει κάνει έξαλλο πολύ κόσμο, ο οποίος ενώ έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου βρίσκεται σε αδιέξοδο ενόψει της δεύτερης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή