Θεωρείο (17/06/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί για γάμο, σε χωράφι

Δεν ξέρω από πού προέκυψε η φήμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στα Γιάννενα για να παρευρεθεί σε κάποιο γάμο, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οπως μαθαίνω, ο πρωθυπουργός, πράγματι, την Παρασκευή το πρωί θα βρεθεί στην Ηπειρο, όχι, όμως, για γάμο, αλλά αρχικά για πατάτες, αφού θα πάει στο χωριό Χρυσοβίτσα, όπου πλήθος νέων ανθρώπων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, παράγοντας την περίφημη πατάτα Χρυσοβίτσας. Μετά, ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στο hub της γερμανικής εταιρείας TeamViewer, που έχει δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα. Ο πρωθυπουργός θα κάνει τη βόλτα του και στην πόλη, θα συναντηθεί και με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και το μεσημέρι θα γυρίσει στην Αθήνα.

Με… Α.Ω.

Τι συμβαίνει με την αγορά νέου VIP αεροσκάφους από την κυβέρνηση; Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πράγματι συζητά την απόκτηση ενός νέου αεροσκάφους, όχι όμως επί πληρωμή, αλλά ως «αντισταθμιστικά ωφελήματα» από την αγορά Ραφάλ. Πρόκειται για καθιερωμένο θεσμό στις διεθνείς προμήθειες και αφορά ένα σύνολο ανταποδοτικών πράξεων που πραγματοποιούνται από τον ξένο προμηθευτή προς τον αγοραστή. Στην περίπτωση που η απόκτηση προχωρήσει, τότε θα πωληθεί το ένα από τα τρία VIP αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος του οποίου η απόκτηση εξετάζεται, ένα Falcon 7X της γαλλικής Dassault, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί απευθείας μεγάλα ταξίδια –για παράδειγμα στις ΗΠΑ–, κάτι το οποίο τώρα δεν είναι εφικτό με τα VIP αεροσκάφη που διαθέτει η χώρα.

Αρχαία τέχνη

Μία πανάρχαια τεχνική, βγαλμένη από τη διδασκαλία των σοφιστών, χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Νιλς Σμιντ, που βρέθηκε στην Αθήνα. Οι σοφιστές δίδασκαν πως για να είναι κάποιος πιστευτός πρέπει να πει ένα θετικό, ώστε όταν αναφέρει το αρνητικό να φαίνεται πιο αντικειμενικός. Ο ΥΠΕΞ, λοιπόν, στην αρχή αποθέωσε το κόμμα του Σμιντ λέγοντας πως η Ελλάδα χρωστάει ευγνωμοσύνη στο SPD, καθώς οι Χέλμουτ Σμιντ και Βίλι Μπραντ στήριξαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη διαδικασία ευρωπαϊκής ένταξης της χώρας. Και μετά το… πέταξε, εκφράζοντας τη «βαθιά απογοήτευσή» του για τη στάση του Σοσιαλδημοκρατικoύ Κόμματος στις προτάσεις για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. 

In memoriam   

Το όνομα του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας σε ηλικία 41 ετών, τον Ιούνιο του 2009, θα δοθεί σήμερα στο δρομάκι όπου έχασε τη ζωή του. Στις 09.30 θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας αναθηματικής πλάκας από τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη, παρουσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή