Θεωρείο (24/06/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μητσοτάκης διέψευσε τον Ερντογάν

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο Τούρκος πρόεδρος είχε «διαρρεύσει» πως ο απευθείας διάλογος μεταξύ του ιδίου και του Μητσοτάκη θα γίνεται μέσω της «κυρίας Ελένης» (βλ. Σουρανή) και του Ιμπραχίμ (βλ. Καλίν). Τελικά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, που εν προκειμένω είναι ο Μητσοτάκης. Η Ελένη Σουρανή έως το τέλος του χρόνου θα αποχωρήσει από το Μαξίμου με προορισμό τη Ρώμη, αναλαμβάνοντας, μετά τον Ηλία Φωτόπουλο στη Μαδρίτη, που σας έλεγα χθες, άλλη μια δύσκολη αποστολή, καθώς η Ιταλία είναι μια χώρα με ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά στο θέμα της Λιβύης, που ενδιαφέρει πολύ την Αθήνα. Σας θυμίζω και το πρόσφατο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στις αρχές Απριλίου, κατά την επίσκεψη και των δύο στη Λιβύη.

Ταρακουνήθηκαν

Το χθεσινό θέμα της «Κ» για το «πάγωμα» των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων φαίνεται πως ταρακούνησε τους βόρειους γείτονές μας. Χθες υπήρξε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που έλεγε πως από 1ης Ιουλίου τα διαβατήρια θα γράφουν «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία», ενώ υπήρξε οδηγία πως έως το 2024 θα πρέπει να αλλάξουν όλα τα ατομικά έγγραφα με τη νέα ονομασία της χώρας.

Στην Κρήτη

Χθες, ημέρα της επετείου του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνδιάσκεψη των Ευρωσοσιαλιστών. Εξ ου και θα τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα σε ειδική τελετή, την Κυριακή, στο Ηράκλειο Κρήτης. Νομίζω πως η επιλογή του τόπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ερμηνείες, καθώς το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ανδρέας λατρεύτηκε στη Μεγαλόνησο, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα.  

Αίτημα Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με επιστολή που συνυπογράφει με την πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία Πέρες, κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μία αίθουσα είτε στις Βρυξέλλες είτε στο Στρασβούργο.

Μεταγραφή

Λέγεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά σε μία ακόμα μεταγραφή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Β. Γιαννακούρας, επί σειράν ετών αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με τον Π. Τατούλη και πάλαι ποτέ «πράσινο» στέλεχος, είναι κοντά στο να «κλειδώσει» τη μεταπήδησή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να κατέλθει υποψήφιος με την αξιωματική αντιπολίτευση στον νομό της Πελοποννήσου. Εάν συμβεί αυτό, θα βρει απέναντι έναν παλιό σύντροφό του από το ΠΑΣΟΚ, τον βουλευτή Γ. Παπαηλιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή