Θεωρείο (25/06/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραίτηση με ουρά

Η παραίτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως… πολιτική ουρά. Η στήλη σάς έχει προϊδεάσει εδώ και καιρό πως η πρώην υπουργός βρίσκεται σε απόσταση από το ΚΙΝΑΛ και αναζητεί τα επόμενα βήματα της, είτε εντός είτε ακόμη και εκτός πολιτικής. Η παραίτησή της δείχνει πως θέλει να είναι σε κάποια απόσταση από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, είτε για να στηρίξει ελεύθερα στο εσωκομματικό πεδίο όποιον θέλει είτε, σύμφωνα με άλλες πιο προωθημένες απόψεις, να επανεξετάσει ευρύτερα το πολιτικό της μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα θα έβλεπαν πιθανή την αξιοποίησή της στην κρατική μηχανή σε μια επόμενη φάση. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει προσωπική άποψη, καθώς λίγοι θυμούνται πως υπήρξε υφυπουργός του στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.  

Στο Αστρος

Στα πάνω του είναι τελευταία το Αστρος Κυνουρίας, αφού μετά την επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου σήμερα θα υποδεχθεί και πάλι υψηλούς επισκέπτες. Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα διοργανώσει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με θέμα: «Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822, 1823, 1827)» με κεντρικούς ομιλητές τους καθηγητές Μ. Σταθόπουλο και Ευ. Βενιζέλο. Κατά πληροφορίες, παρούσα θα είναι και η πρόεδρος της Επιτροπής του ’21, Γιάννα Αγγελοπούλου. Την εκδήλωση «έτρεξε» προσωπικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή. Κάποιοι είπαν πως η κινητικότητα Βερβεσού στη γενέτειρά του αποτελεί πρόπλασμα υποψηφιότητάς του στις επόμενες εκλογές με το ΚΙΝΑΛ. Η πληροφορία, ωστόσο, δεν φαίνεται να ευσταθεί, αφού αποκλειστικός στόχος του είναι η επανεκλογή του.

Παραβατικότητα  

Ο ιερέας που πέταξε βιτριόλι στους μητροπολίτες είχε υπηρετήσει ως εφημέριος και σε χωριά της Αρκαδίας. Μιλώντας με ανθρώπους που τον γνώρισαν, μου μετέφεραν τα εξής: Επρόκειτο για νεαρό παπά, που λίγο μετά την άφιξή του στο χωριό εμφάνισε συντόμως παραβατική συμπεριφορά. Το πρώτο δείγμα ήταν ότι ζητούσε δανεικά και τελικά αγύριστα από τους ηλικιωμένους. Ακολούθως, φαινόταν πως οι παρέες του ήταν άτομα πολύ κακής φήμης. Τελικά ζητήθηκε και έγινε πράξη η απομάκρυνσή του από την περιοχή από τη Μητρόπολη Γόρτυνος.

«Ιερά» εύσημα

Να ξέρετε πως ο κ. Ιερώνυμος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασαν στο πρωτοφανές περιστατικό με την επίθεση του ιερέα στους μητροπολίτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Και αυτή την ικανοποίηση μετέφερε και στην επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, η επικοινωνία του με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέδειξε τη στενή σχέση που έχουν χτίσει οι δυο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή