Ο Υπέροχος Λευκός…

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα προλάβει άραγε ο Υπέροχος Λευκός, στον χρόνο που απομένει στον πλανήτη Γη έως την κατάρρευσή του, που μέχρι στιγμής μοιάζει αναπόφευκτη, να ξεριζώσει από τα βάθη της ψυχής του τη βεβαιότητα ότι είναι ξεχωριστός και υπέρτερος; Θα επαρκέσουν οι τρεις ή οι πέντε επόμενοι αιώνες για να αποδεχτεί ότι το λευκό δίποδο εγκλημάτησε συστηματικά εναντίον όλων των άλλων εμφρόνων πλασμάτων, με άλλοθι τη θεόσδοτη ανωτερότητά του; Οτι τη γιγαντιαία γενοκτονία των Αουσβιτς την προετοίμασαν αμέτρητες μικρές γενοκτονίες (το επίθετο αφορά την αριθμητική και μόνο, όχι την ηθική) σε όλες τις ηπείρους; Και προπάντων στις ηπείρους που ο Υπέροχος Λευκός ανέλαβε να τις εκπολιτίσει τάχα κατόπιν θεϊκής εντολής;

Οσα φριχτά μαθαίνουμε τώρα για τον Καναδά, για τους εκατοντάδες ανώνυμους τάφους ανήλικων αυτοχθόνων δίπλα σε καθολικά οικοτροφεία, δεν αφορούν τα πρώτα χρόνια της εποχής των ανακαλύψεων. Εως το 1990, έως χθες, 150.000 παιδιά Ινδιάνων, Εσκιμώων και μιγάδων αρπάχτηκαν βίαια από την οικογένειά τους και οδηγήθηκαν σε οικοτροφεία. Θα ’κλαιγαν βέβαια τα παιδιά. Παιδιά ήταν. Και οι γονείς τους θα ’κλαιγαν, και τ’ αδέλφια τους. Γονείς ήταν, κι αδέλφια. Αλλά η Μεγάλη Υπόθεση, η μύηση των παιδιών στην αληθινή θρησκεία, που θα τα έσωζε από τον σατανικό παγανισμό, υποχρέωνε τους μυητές να κάνουν το τάχα θεάρεστο έργο τους με θεόκλειστα τ’ αυτιά της ψυχής τους. Να μαστιγώνουν, να τιμωρούν με την πείνα και τη δίψα, να βιάζουν με παιδαγωγικό πάθος. Τέσσερις χιλιάδες παιδιά πέθαναν στα 139 οικοτροφεία της Καθολικής Εκκλησίας. Και δεν πέθαναν από παιδική νόσο.

Ναι, ξέρουμε πόσο βίαιος υπήρξε ο εξισλαμισμός, στην Ελλάδα κι αλλού. Μάθαμε όμως να λέμε πως το Ισλάμ είναι εκ πεποιθήσεως και αθεράπευτα βίαιο, ενώ ο χριστιανισμός είναι εκ γενετής και διά παντός ήπιος, γλυκύς, τρυφερός. Οπότε; Τι έκανε τόσο βίαιο –μέχρι γενοκτονίας– τον εκχριστιανισμό στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Βραζιλία, στην Αφρική; Σίγουρα όχι τα ευαγγέλια. Μήπως τότε κάποια μαζική πνευματική νόσος, που σε πείθει ότι εσύ σαν λευκός υπερτερείς, υπερτερεί και η θρησκεία σου, άρα δικαιολογείται κάθε μέθοδος προσηλυτισμού; Αν πιστεύεις πως το έργο σου είναι ιερό, ιεροί θα είναι και όλοι οι τρόποι ευόδωσής του. Δεν ξέρω αν υπάρχει Κόλαση. Αλλά, να την πω την αμαρτία μου, θα ήθελα να υπάρχει. Για να βασανίζονται στους αιώνες των αιώνων οι βασανιστές παιδιών. Κι όχι με φωτιές και τέτοια. Απλώς και μόνο βλέποντας τα κακότυχα Ινδιανάκια στον Παράδεισο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή