90 χρόνια πριν… 01-07-1931

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Ο σερ Φλίντερς Πέτρι [φωτ. τρίτος από αριστερά, με συνεργάτες του στην Παλαιστίνη] από πενταετίας περίπου διαμένει μετά της συζύγου του, γνωστής αιγυπτιολόγου και τακτικής συνεργάτιδος του μεγάλου σοφού, πότε εν Αφρική και πότε εν Μικρά Ασία, ενεργών ανασκαφάς. […] «Ο σύζυγός μου ηυνοήθη εξαιρετικώς υπό της τέχνης εις τας ανασκαφάς τας οποίας ενήργησεν εις την πόλιν Τελ-ελ-Αζούλ, την μόνην έδραν των πατριαρχών της εποχής του Αβραάμ όπως υποστηρίζουν τα υπό της Βίβλου γραφόμενα. Εις αυτήν την πόλιν ανεύρομεν εικοσιπέντε περίπου δωμάτια, κατασκευασθέντα προ τεσσάρων χιλιάδων ετών» […]. Η ανακάλυψις της πόλεως Τελ-ελ-Αζούλ ανατρέπει την μέχρι τούδε ιστορίαν της οικοδομικής τέχνης κατά την αρχαιότητα.
 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είνε βέβαιον ότι η τάξις δεν πρόκειται να διασαλευθή πλέον. Δρακόντεια μέτρα ελήφθησαν προς τούτο υπό των αρχών. Περιπολίαι εφίππων και πεζών χ/κων διατρέχουν τας οδούς της πόλεως [Θεσσαλονίκη] η οποία στρατοκρατείται. Ολαι οι ισραηλιτικοί συνοικισμοί και συνοικίαι, όλα τα ισραηλιτικά καταστήματα και ιδρύματα φρουρούνται ισχυρώς. […] Πάσα απόπειρα προς δημιουργίαν ταραχών θα καταστέλλεται πάση θυσία εν ανάγκη και διά της χρησιμοποιήσεως των όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή