Θεωρείο (01/07/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστη ιστορία   

Το γεγονός ότι ο Βρετανός «Τσιόδρας» έπεσε θύμα ξυλοδαρμού φαντάζομαι το έχετε διαβάσει ήδη. Το άγνωστο παρασκήνιο που αλίευσε η στήλη είναι πως ο Κρις Ουίτι –περί αυτού ο λόγος– είναι γιος του Κεν Ουίτι, που δολοφονήθηκε στην Αθήνα το 1984. Ο πατέρας Ουίτι ήταν μορφωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δολοφονήθηκε από τον Παλαιστίνιο κακοποιό Αμπού Νιντάλ που είχε διαπράξει σωρεία δολοφονιών σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.   

Επιτυχία Μπακογιάννη 

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου το διάσημο Συνέδριο «Τhe Monocle quality of life» του ομώνυμου περιοδικού, που στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας ζωής στις πόλεις και έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλες μητροπόλεις όλου του κόσμου. Η πραγματοποίησή του στην Ελλάδα δεν έγινε αυτόματα, καθώς χρειάστηκαν προσωπικές επαφές του πρωθυπουργού αλλά και η πειθώ του Κώστα Μπακογιάννη, που δείχνει πως θέλει να βάλει την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη εξωστρέφειας, λανσάροντας ξανά διεθνώς το ούτως ή άλλως ισχυρό όνομά της.  

Στο παρασκήνιο

Θα έχετε διαπιστώσει πως ο Νίκος Χαρδαλιάς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και πάλι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ολες τις τελευταίες ανακοινώσεις που είχαν να κάνουν με τον κορωνοϊό τις έκαναν εναλλάξ οι Ακης Σκέρτσος, Γιώργος Γεραπετρίτης και Αδωνις Γεωργιάδης και ο άλλοτε προβεβλημένος υφυπουργός δεν εμφανίστηκε. Οι κακοπροαίρετοι λένε πως ο Νick Hard «κάηκε» από τη δημοσιότητα, εξ ου και επέστρεψε στα μετόπισθεν. Είναι όμως κακοπροαίρετοι. Η αλήθεια είναι πως ο Χαρδαλιάς έχει πολλή δουλειά τελευταία καθώς βρισκόμαστε εν μέσω καύσωνα και αντιπυρικής περιόδου και πρέπει να οργανώσει την αντιπυρική προστασία σε όλη τη χώρα.   

Τιμής ένεκεν

Οταν κάποιος εμπλέκεται σε ένα «σκάνδαλο» γίνεται «πρώτο θέμα» και διασύρεται. Οταν αθωώνεται περνάει πάντα στα πιο ψιλά. Συνεπώς αυτές οι γραμμές είναι υποχρέωση της δημοσιογραφίας έναντι του Σταύρου Παπασταύρου που μετά έξι χρόνια αθωώθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την οποία είχε κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς.     

Εβαλε Δημοτικά

Μία αμήχανη στιγμή έλαβε χώρα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην οποία είναι επικεφαλής η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου. Η συζήτηση αφορούσε την ανάδειξη υπεραιωνόβιων δέντρων τα οποία σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821. Για παράδειγμα μία ελιά που με βεβαιότητα πέρασε από εκεί ο τάδε ή ο δείνα ήρωας της Επανάστασης. Το πρόβλημα προέκυψε όταν η Διονυσία έβαλε στην αρχή της Επιτροπής σχετικά δημοτικά τραγούδια να ακούσουν τα μέλη, προκαλώντας τουλάχιστον αμηχανία. Για να μην πω γέλωτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή