Θεωρείο (03/07/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήνεται μεταγραφή; 

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να κάνει μεταγραφές από τον παλαιό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενίοτε γίνεται και το… αντίθετο. Κάτι τέτοιο μου «μυρίζει» η παρουσία του άλλοτε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής την ερχόμενη Τρίτη με θέμα «Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα», την οποία θα ανοίξει η ίδια η Φ. Γεννηματά. Ο καθηγητής θα μιλήσει για την εσωτερική λειτουργία των κομμάτων ως «θέμα δημοκρατίας», ενώ στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πανούσης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά μεταπήδησε, με ενδιάμεσο σταθμό τη Δημοκρατική Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ.   

Ελεγχος εμβολιασμένων 

Εγκυρη πηγή μού είπε πως το τελευταίο διάστημα γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τη Βουλή, ώστε να καταγραφεί εάν έχουν κάνει όλοι οι βουλευτές το εμβόλιο. Υποψιάζομαι πως εάν η καταγραφή καταστεί εφικτή, θα βγουν λαβράκια. 

Πόρτα  

Να έχει λόγο στις επικείμενες αλλαγές των διπλωματών, που θα γίνουν από Σεπτέμβριο, επιχείρησε, όπως μου λένε, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα: Μία που το προσπάθησε και μία που του κόπηκε κάθε σκέψη πως μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις. «Ολα έχουν τα όριά τους», μου μετέφερε παλαιά καραβάνα του ΥΠΕΞ.  

Σκληρή Νίκη  

Ο νέος νόμος της Νίκης Κεραμέως –εάν δεν το ξέρετε, να σας το πω– προβλέπει, μεταξύ άλλων, το τέλος των συνδικαλιστών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Συνεπώς οι συνδικαλιστές δεν θα έχουν πλέον συμμετοχή στην επιλογή των διευθυντών, κάτι που αποτελούσε μεν προεκλογική δέσμευση για την κυβέρνηση, αλλά πολλοί στοιχημάτιζαν πως η Κεραμέως θα υποχωρούσε υπό το βάρος των πιέσεων. Η υπουργός Παιδείας, όμως, αποδεικνύεται «πολύ σκληρή» και αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους, εξ ου και η δεδομένη συμπάθεια που της έχει ο πρωθυπουργός.   

Στην Αθήνα  

Τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το μεγάλο ετήσιο συνέδριο των ΑΧΕΠΑ. Εάν το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας, προβλέπω να γεμίζει η Αθήνα Ελληνοαμερικανούς, καθώς, ούτως ή άλλως, τον Ιούλιο θα αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Σημαντικό μέρος της οργάνωσης της εκδήλωσης έχει αναλάβει και η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, που θέλει να έχει τον έλεγχο των… πραγμάτων.   

Συνεχίζεται  

Η έρευνα για την κλοπή των τριών πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη συνεχίζεται, αφού έγκυρες πηγές λένε πως ο ελαιοχρωματιστής-Αρσέν Λουπέν μπορεί να μην είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή